R.Grigas: į „Žalgirio“ žaidimą buvo gražu žiūrėti

Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Kijevo „Budivelnik“ strategas Rimantas Grigas teigė, kad pirmojo LKL finalo serijos mačo baigtį lėmė jo pradžia.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai LKL finalo seriją pradėjo įspūdinga pergale Vilniuje, įveikę „Lietuvos rytą“ 90:77. Žinomas Lietuvos krepšinio treneris R.Grigas, portalui komentuodamas rungtynes, teigė, kad tokią baigtį lėmė mačo pradžia, kai žalgiriečiai žaidė ramiai, o vilniečiai pastebimai nervinosi.

„Svarbiausia šįkart buvo pradžia, kai „Žalgiris“ susikrovė tam tikrą persvarą ir ją ramiai saugojo. Turėdami pranašumą, žalgiriečiai galėjo žaisti ramiai, nepanikuodami, tuo tarpu aikštės šeimininkus tokia dvikovos eiga nervino, jie rinko nereikalingas pražangas.

„Žalgirio“ treneriai laiku panaudojo aikštės gynybą ir apskritai labai sumaniai kaitaliojo gynybos sistemas. Krito į akis skylėta „Lietuvos ryto“ gynyba žaidžiant derinį du prieš du. Anksčiau tai būdavo vilniečių koziris, o šįkart jų ginklu pasinaudojo „Žalgiris“. Artūro Milaknio tritaškiai ketvirtajame kėlinyje užtikrino kauniečių pergalę ir varžovams pasiuntė žinią, kad šįvakar jie nebeturi jokių šansų.

Pagarba „Žalgirio“ vyrams, kad atsilaikė iškritus Travisui Watsonui, o vėliau - ir Mirzai Begičiui bei Marcusui Brownui. Žalgiriečiai išlaikytai kovojo ir gynyboje, ir puolime, nors klaidų ir pasitaikė. Bet žaidėjų ramumas, sugebėjimas nepanikuoti sunkiais momentais parodė, kad „Žalgiris“ yra brandi komanda ir į jos žaidimą buvo gražu žiūrėti.

Kauno ekipa turėjo psichologinį pranašumą jau po Vilniuje laimėto Baltijos lygos finalo, dabar jie gali jaustis dar tvirčiau. Tačiau jeigu „Žalgiris“ netektų Watsono, tuomet padėtis taptų sunkesnė, nes gerokai palengvėtų darbas varžovams. Kol kas amerikietį gali bandyti sulaikyti tik Aronas Baynesas.“


Šiame straipsnyje: LKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių