R.Endrijaitis: skandalai visus skaudžiai užgauna

LKL finalo serijoje krepšinio specialistą Rimantą Endrijaitį nustebino Kauno „Žalgiris“, be trenerių laimėjęs dvejas rungtynes.

„Šį sezoną lemiamos Lietuvos krepšinio lygos kovos buvo įdomios, sunkiai prognozuojamos. Joms įtakos turėjo ir nestandartiniai sprendimai „Žalgirio“ klube. Tikriausiai ne aš vienas pirmą kartą pamačiau, kad komanda gali laimėti ir be trenerių, - sakė portalui buvęs ilgametis Vilniaus „Statybos“ ekipos strategas R.Endrijaitis. – Vis dėlto žaidžiant aukščiausiu lygiu tikriausiai neįmanoma pasiekti tikslą be vairininko. Treneris ir žaidėjas – tai skirtingos, savaip specifinės specializacijos, todėl vienam sportininkui atlikti iškart du vaidmenis yra labai sunku, mano nuomone, pirmiausia - psichologiniu požiūriu.

Gandai apie galimą rungtynių pirkimą ar pardavimą – dėmė visam Lietuvos krepšiniui. Tie, kurie juos išprovokavo, turėtų rimtai susimąstyti ir įsidėmėti, kad krepšinis mūsų šalyje – ne vien sporto šaka, kurioje kiekvienas gali tvarkytis kaip savo kieme. Krepšinis yra kiekvieno lietuvio širdyje ir bet kokie skandalai visus skaudžiai užgauna, nesvarbu, kuriai komandai simpatizuojame - Kauno, Vilniaus ar Šiaulių.

Džiaugiuosi, kad į priekį žengia mano buvusių auklėtinių atžalos ar žaidėjai, kuriuos treniravau Lietuvos jaunimo rinktinėje. Malonu buvo žiūrėti į žalgiriečio Martyno Pociaus žaidimą. Lankstus, greitas, turi taiklią ranką. Jis - tikra savo tėčio Gintaro, kurį treniravau Vilniuje, kopija. Palyginti su 2002-ųjų jaunimo rinktine, gerokai ūgtelėjo Tado Klimavičiaus meistriškumas.

Iš „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ krepšininkų taip pat išskirčiau tobulėjančius Martyną Gecevičių ir Mantą Kalnietį. Manau, kad Martynas netolimoje ateityje turėtų papildyti nacionalinę vyrų rinktinę.“


Šiame straipsnyje: LKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių