R.Butautas atsistatydino (papildyta)

Lietuvos krepšinio specialistas Ramūnas Butautas pasitraukė iš „Doneck“ (Ukraina) klubo vyriausiojo trenerio pareigų.

Doneckiečiams namuose pralaimėjus Europos klubų „Iššūkio“ taurės turnyro rungtynes Lježo „Belgacom“ (Belgija) ekipai 81:89, buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas parašė atsistatydinimo pareiškimą, kurį „Doneck“ klubo prezidentas Sergejus Diadečka patenkino.

„Pralaimėjimas belgams gerokai sukomplikavo galimybes patekti į kitą turnyro etapą, o komanda tebėra psichologinėje duobėje“, - teigiama oficialiame Ukrainos klubo pranešime. Kol kas „Doneck“ ekipai laikinai vadovaus R.Butauto asistentas kroatas Zoranas Kalpičius. Ar trenerių štabe toliau dirbs fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas, kol kas nepranešta.

Nuotaikas „Doneck“ komandoje atspindi ir puolėjo Arturo Drozdovo komentaras po rungtynių su „Belgacom“: „Žaidėme be charakterio, neagresyviai gynėmės, atakavome po vieną. Problemos - ne vien mūsų galvose ir kojose. Mums reikia daug ką keisti ir žaisti visai kitaip.“

Krepšinio aistruoliai taip įvertino R.Butauto atsistatydinimą (citatos iš diskusijų portale basket.com.ua): „Pagaliau mūsų maldos išgirstos! Atrodė, kad tai niekada neįvyks...“; „Reikia ieškoti kito trenerio, kietesnio, nes su legionieriais iš JAV kitaip negalima“; „Labiausiai tiktų Rimas Girskis, tačiau nežinia, ar jis pats norėtų vėl dirbti treneriu“; „Jeigu Girskis perimtų „Doneck“ vairą, pusė dabartinių žaidėjų būtų išmesti su skambučiais!“

Ukrainos vyrų krepšinio superlygos čempionate doneckiečiai po dešimties turų yra 3-iojoje vietoje - 9 pergalės ir 1 pralaimėjimas.     


Šiame straipsnyje: ButautasDoneckasMikalauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių