R.Brazausko kvietimas teisėjauti finale nenustebino

Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti - teisėjas iš Lietuvos Romualdas Brazauskas teisėjaus Europos vyrų krepšinio čempionato finalo dvikovai, kurioje sekmadienį vakare kausis Ispanijos ir Serbijos rinktinės.

Lietuvio partneriais bus graikas Lazarosas Voreadis ir Shmuelis Bacharas  iš Izraelio.

Tai, kad 49-erių R.Brazauskui bus patikėta teisėjauti Europos čempionato finale buvo galima atspėti šeštadienį, kai pusfinalių dieną jis buvo laisvas nuo teisėjavimo. Taip FIBA-Europa elgiasi, norėdama leisti arbitrams geriau pasirengti lemiamoms čempionato rungtynėms.

R.Brazauskui šis Europos čempionatas yra penktasis ir paskutinis, nes FIBA varžybose teisėjauti leidžiama iki 50 metų.

„Atvirai pasakius, tikėjausi kvietimo teisėjauti finalui, bet vis tiek malonu“, - teigė vienas geriausių pasaulio krepšinio teisėjų. Europos čempionato finale jis švilps pirmą kartą, nors jau yra teisėjavęs trims olimpiniams ir šešiems Eurolygos finalams.

Kitų metų vasarą penkiasdešimtmetį švęsiantis R.Brazauskas dar galės teisėjauti pasaulio čempionate Turkijoje, jeigu bus pakviestas.

Puikios fizinės formos ir intuicijos arbitras, regis, aktyviai dar galėtų teisėjauti ne vienerius metus. Tačiau R.Brazauskas nenorėjo to komentuoti, teigęs, kad FIBA reglamentas tuo klausimu yra griežtas ir privalu jo laikytis.

„Turime pamainą - Tomą Jasevičių. Labai džiaugiuosi už jį, būdamas jo metų nieko panašaus nebuvau pasiekęs. Teisėjauti Europos čempionato pusfinaliui yra aukščiausias teisėjo įvertinimas, nes finale visi 28 arbitrai negali švilpti“, - gyrė vieną jauniausių čempionato teisėjų T.Jasevičių R.Brazauskas. 32 metų T.Jasevičius Europos vyrų krepšinio čempionate teisėjavo pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
jasevicius pusfinalyje teisejavo irgi normaliai.

geri

geri portretas
apskritai lietuviu teisejai yra geri, nepalyginti su kitais, kuriuos matome eurolygoje kartais...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių