R.Berankis: man labai svarbu atsikeršyti slovėnams

Pažeminimo Liublianoje nepamiršęs Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis prieš paskutinį Deviso taurės mačą su slovėnais nusiteikęs suvesti senas sąskaitas.

Nori reabilituotis

Penktadienį Vilniuje Lietuvos ir Slovėnijos teniso rinktinės pradės kovą dėl patekimo į Deviso taurės Europos/Afrikos zonos I grupę.

Tris dienas truksiančių varžybų metu stipriausias savo sudėtis surinkusios komandos sužais keturias vienetų ir vieną dvejetų partiją.

Lietuvių ir slovėnų keliai Deviso taurės turnyre susiduria nebe pirmą kartą: praėjusiais metais Slovėnijos sostinėje Liublianoje šeimininkai nušlavė atvykėlius iš Pabaltijo 5:0, o vienintelis iš dabartinių rinktinės tenisininkų tąsyk žaidęs R.Berankis pralaimėjo abi savo partijas.

„Šis mačas man asmeniškai tikrai labai svarbus, nes pernai žaidžiau nekaip ir noriu atsikeršyti slovėnams“, - 1diena.lt teigė dvidešimtmetis Lietuvos komandos lyderis, ATP reitinge pakilęs į aukščiausią per karjerą 106-ą poziciją.

Lygiaverčiai priešininkai

Penktadienį mačą pradėsiantis dvikova su 23 metų antrąja Slovėnijos rakete Blažu Kavčičiumi (120 vieta ATP reitinge), R.Berankis pažymėjo, jog varžovai yra pajėgūs ir lengvai nepasiduos.

Antrojoje penktadienio partijoje devyniolikmetis Laurynas Grigelis (404) susitiks su 23 metų Grega Žemlja (119).

„Mūsų ir varžovų komandos - vienodo lygio, todėl mačo eiga gali pasisukti visaip, - teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas. - Bet jau patyrėme, ką reiškia Lietuvos sirgalių palaikymas, ir tikimės, kad namų sienos padės laimėti.“

Danga palanki šeimininkams

Pernai Liublianoje mačas vyko grunto aikštėje, o šįsyk komandos susigrums ant Vilniaus SEB arenos sintetinės dangos. R.Balžeko nuomone, ši danga yra parankesnė lietuviams, tačiau aikštės savybių įtakos galutiniam rezultatui teniso specialistas nesureikšmino.

Vertindamas oponentus, Lietuvos ekipos kapitonas pabrėžė, kad slovėnų sudėtis - labai tolygi.

„G.Žemlja ir B.Kavčičius yra panašaus pajėgumo tenisininkai, net jų reitingas yra beveik identiškas. Neblogas ir slovėnų dvejetas, nors mūsiškis taip pat nepėsčias, - kalbėjo R.Balžekas. - Esame pasiruošę labai gerai, nuotaika pakili. Du mačus šiemet sužaidėme labai garbingai, norisi taip pat pasirodyti ir trečiajame. Kovosime kaip krepšininkai: ne dėl uždarbio, o dėl savo šalies.“

Pakeliui į varžybų trečiąjį etapą lietuviai eliminavo Didžiosios Britanijos ir Airijos tenisininkus, slovėnai pranoko Norvegijos ir Bulgarijos komandas.

Lietuvos ir Slovėnijos teniso rinktinių mačo tvarkaraštis

Penktadienis (15 val.)

R.Berankis - B.Kavčičius

L.Grigelis - G.Žemlja

Šeštadienis (14 val.)

L.Grigelis/D.Šakinis - G.Žemlja/L.Gregorcas*

Sekmadienis (14 val.)

R.Berankis - G.Žemlja

L.Grigelis - B.Kavčičius

* - dvejetų sudėtis gali būti keičiama



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių