R.Berankio Vimbldono aikštėje laukia Ispanijos žvaigždė

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis pergalingai žengė į antrąjį Vimbldono turnyro ratą, kuriame susitiks su ispanu Feliciano Lopezu.

Pirmąjį "Grand Slam" serijos turnyrą karjeroje R.Berankis (156 vieta ATP reitinge) pradėjo įtikinama pergale. Dvidešimtąjį gimtadienį švenčiantis lietuvis 6:2, 6:0, 3:6, 7:6 (7:5) nugalėjo dvejais metais vyresnį australą Carsteną Ballą (134), su kuriuo žaisdamas iki šiol buvo patyręs dvi nesėkmes.

Mačas truko kiek daugiau nei dvi valandas. Lietuvis buvo nesustabdomas partijos pradžioje, kuomet laimėjo du setus iš eilės triuškinamais rezultatais. C.Ballas atsigriebė trečiajame sete, bet paskutinįjį po atkaklios kovos ir taibreiko vėl laimėjo R.Berankis.

Abu varžovai į pagrindinį Vimbldono turnyrą pateko praėjusią savaitę įveikę tris kvalifikacijos etapus.

Iškopęs į antrąjį Vimbldono varžybų ratą lietuvis iškovojo 18 tūkst. 750 svarų piniginį prizą ir 70 ATP reitingo taškų.

Prestižinio Vimbldono turnyro prizų fondą sudaro 13,7 mln. svarų.

Papildyta. Antrajame rate R.Berankiui teks grumtis su kur kas grėsmingesniu varžovu - šeštąja Ispanijos ir trisdešimtąja planetos rakete Feliciano Lopezu. 28 metų ispanas pirmajame rate nugalėjo 22-ejų amerikietį Jesse'į Levine'ą (115) rezultatu 7:6 (7:2), 3:6, 6:2, 6:3.

22-uoju numeriu Vimbldono turnyre skirstytas patyręs F.Lopezas savo karjeros zenitą pasiekė prieš penkerius metus, kuomet ATP reitinge buvo pakilęs iki 20 vietos, ir nuo to laiko tik 2006 m. neužbaigė sezono geriausiųjų penkiasdešimtuke. Per karjerą teniso aikštėse F.Lopezas iš viso uždirbo 5 mln. JAV dolerių premijų.


Šiame straipsnyje: Berankistenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių