„Raptors“ treneris: J. Valančiūną bandome apsaugoti nuo pačio savęs

Toronto „Raptors“ komandos prezidentas ir generalinis vadybininkas Bryanas Colangelo bei vyriausiasis treneris Dwane'as Casey su spaudos atstovais kalbėjo apie šį sezoną.

Abu krepšinio specialistai kalbėjo ir apie komandos krepšininkus ir jų tobulėjimą. Tarp minimų asmenų buvo ir jaunasis Lietuvos talentas Jonas Valančiūnas.

„Šis vyrukas yra lyg kempinė. Ateityje jis bus svarbi šios organizacijos dalimi. Visi tie skaičiai, analitikų nuomonės... Visą tai sako, kad Jonas yra lyginamas su daugeliu šios lygos „centrų“, kurie turi žvaigždės statusus.

Pakalbėjau su trenerių štabu ir pasakiau, kad jis turėtų kiek sutrumpinti savo pasirengimą rungtynėms. Šis vyrukas prieš kiekvieną mačą treniruojasi po dvi valandas. Kartais net ir tada, kai žaidžiame kasdien. Jis visada pirmas pasirodo salėje. Kartais jam sakome: „Lėčiau, vyruti“. Bandome jį apsaugoti nuo pačio savęs.

Turbūt nėra labiau visuomeniško ir energingo jaunuolio, kurio pečius kitą sezoną slėgs daugiau naštos. Jam ši vasara bus labai svarbi. Jonas puikiai supranta, ko iš jo norime ir tikimės. Jam visiškai reikia perprasti viską, ką mes darome gynyboje. Jo puolimas tobulėja su kiekvienu maču. Norime būti tikri, kad šie procesai ir tolia vyks“, – kalbėjo B.Colangelo.

Debiutinį sezoną J.Valančiūnas vidutiniškai per 24 žaidimo minutes pelnydavo 8,9 taško (55 proc. dvit., 87 proc. baud.), atkovodavo po 6 atšokusius kamuolius bei blokuodavo 1,3 varžovų metimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių