Rankininkai į atlapus kibs visiems varžovams

Lietuvos rankininkai kaupia jėgas didžiausiems šio sezono iššūkiams - pasaulio čempionato atkrintamosioms varžyboms su norvegais ir Europos pirmenybių atrankai.

Atrankos barjerai - aukšti

Rytoj Klaipėdoje prasidėsiančiame tarptautiniame turnyre lietuviai išmėgins jėgas su Estijos, Baltarusijos ir Ukrainos nacionalinėmis komandomis.

Birželį mūsų šalies ekipa sužais dvejas rungtynes su Norvegijos atstovais. Tai bus lemiamas mačas dėl kelialapio į 2011-ųjų pasaulio čempionato finalo turnyrą.

Spalį prasidės 2012-ųjų Europos pirmenybių atrankos ciklas. Lietuvos rinktinė 2-ojoje grupėje išmėgins jėgas su 2005 m. pasaulio čempionais bei 2008 m. Pekino ir 2000 m. Sidnėjaus olimpiadų bronzos medalių laimėtojais ispanais, 2004 m. Atėnų olimpiados čempionais ir šių metų Europos vicečempionais kroatais bei gilias rankinio tradicijas turinčiais rumunais.

Paskutinį kartą pasaulio čempionato finalo turnyre mūsų rankininkai dalyvavo 1997-aisiais (10-oji vieta), Europos pirmenybių - 1998-aisiais (9-oji vieta).

Rinktinėje - nauji veidai

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Gintaro Savukyno teigimu, turnyras Klaipėdoje - gera proga įvertinti ne tik daugumos stipriausių žaidėjų, bet ir naujų kandidatų į reprezentacinę šalies komandą galimybes.

„Šį kartą leidome pailsėti pagrindiniams vartininkams - Arūnui Vaškevičiui ir Almantui Savoniui. Jų meistriškumas nekelia jokių abejonių. Abu legionierius pakeis Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai - Vilius Rašimas iš Kauno „Lūšies“ ir Rolandas Uoslys iš Klaipėdos „Žemaitijos dragūno“.

Kitose pozicijose yra naujų veidų, pirmiausia iš šalies klubų: Vilniaus „Šviesos“ - Artūras Švilpa, „Žemaitijos dragūno“ - Gražvydas Juška, Karolis Stropus ir Dainius Matutis, Alytaus „Almeidos-Marisos“ - Gintautas Adamkevičius.

Vėl su rinktine treniruojasi Vaidas Klimčiauskas iš šveicarų „RTV 1879 Basel“, Romas Kirveliavičius iš austrų „AON Fivers“, Robertas Paužuolis iš vokiečių „TSV Burgdorf“, - papasakojo dienraščiui G.Savukynas.

Patikrins jėgas

Treneris tikisi, kad estai, baltarusiai ir ukrainiečiai į Klaipėdą atsiųs pajėgias komandas, galbūt geriausių sudėčių.

„Ukrainiečiai rengiasi pasaulio čempionato atkrintamosioms varžyboms su slovakais, baltarusiai - Europos pirmenybių atrankai su danais, rusais ir šveicarais, o estai - su Kipru, Bulgarija ir Didžiąja Britanija“, - sakė G.Savukynas.

Šiemet sausį Baltarusijoje įvykusiose draugiškose rungtynėse lietuviai su kaimynais pasidalijo po pergalę - pirmąjį susitikimą laimėjo 30:24, o antrąjį pralaimėjo 20:30.

„Norvegai bus kietas riešutas. Natūralu, kad tokiam pasaulio čempionato atrankos etapui tenka galingi oponentai. Vis dėlto mes turime tam tikrą atsvarą - antrąsias rungtynes su Norvegijos rankininkais žaisime namuose.

Europos čempionato atrankos turnyras irgi nepašykštėjo grėsmingų priešininkų. Tokioje tituluotoje kompanijoje dar nebuvome, tačiau visiems į atlapus kibsime vienoda jėga“, - pažadėjo G.Savukynas.


Šiame straipsnyje: RankinisLietuvaNorvegija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių