Ramonas Dekkersas – Muay Thai legenda, palikusi mus per anksti

Liūdnos žinios trečiadienį sukrėtė Muay Thai pasaulį. Mirė kovinių sporto šakų, o ypač Muay Thai „deimantu“ vadintas Ramonas Dekkersas.

Olandijos mieste Bredoje gimusį ir paskutiniu metu čia gyvenusį kovotoją, anot vietinės spaudos, ištiko širdies priepuolis važiuojant dviračiu.

Keletas atsitiktinių praeivių bandė padėti, kuo galėdami, atvyko pagalbos tarnybos, tačiau viskas veltui. Atgaivinti garsaus sportininko nepavyko, jo širdis jau buvo sustojusi.

Visko pasitaiko, tačiau baisiausia, kai žmonės šį pasaulį palieka per anksti. R.Dekkersui buvo vos 43 metai. Atsukti laiko atgal ir kažko pakeisti tikrai nebegalime, tačiau prisiminti kovotojo pasiekimus sportiniame gyvenime tiesiog privalome.

R.Dekkerso karjera truko 20 metų – nuo 1986 iki 2006-ųjų. Jis buvo pirmasis užsienietis, laimėjęs „Thai Boxer of the Year“. Muay Thai pasaulio čempionu R.Dekkersas tapo aštuonis kartus, o per karjerą laimėjo 186 kovas (95 nokautu) iš 221-os (2 lygiosios ir 33 pralaimėjimai).

R.Dekkersas buvo vienas iš pirmųjų olandų kovotojų, padariusių didžiulį poveikį Muay Thai sportui. Jis prisidėjo prie kikbokso, Tailando bokso vystymo ir visada bus prisimenamas už savo įspūdingus pasiekimus. Daugeliui jaunesnių sportininkų jis buvo ir liks pavyzdžiu, kurio darbai skatina siekti kuo geresnių rezultatų.

Gyvenime viskas laikina, todėl reikia gyventi šia diena ir neatidėlioti ateities planų. Tokie įvykiai priverčia susimąstyti apie akimirkų trapumą ir šiandienos vertę. Lai ilsisi ramybėje „turbina iš pragaro“ vadintas R.Dekkersas.

Epizodai iš R.Dekkerso kovų:





NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių