Ralyje „Sarma 2013“ tarp lietuvių greičiausias buvo D.Butvilas

Latvijoje finišavo bendras Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatų etapas – „Sarma 2013“. Lietuviams jis buvo antrasis, o latviams – jau trečiasis šiųmečiame sezone, kuriuo abi Baltijos šalys uždarė neoficialų žiemos ralio sezoną. Siauruose ir techniškuose Gulbenės regiono keliuose greičiausias buvo rusas Alexey Lukyanuk, antroje vietoje finišavo lietuvis Dominykas Butvilas, o trečias liko latvis Aivis Egle.

Sekmadienį dalyviams teko įveikti 80 kilometrų greičio ruožų, kuriuose iš varžybų dėl techninių gedimų ar ekipažų klaidų iškrito nemažai ekipažų. Tarp jų buvo ganėtinai daug pretendentų į aukščiausias pozicijas.

Kaip ir pirmąją dieną tempą užtikrintai diktavo Alexey Lukyanuk ekipažas. Latvijos ralio čempionato dalyvis iš Rusijos nebedominavo greičio ruožuose, tačiau kontroliavo savo tempą ir neprisileido varžovų per arti. Rusui ne savo noru paslaugą padarė ir vienas rimčiausių jo konkurentų – estas Siim Plangi, kuris bandydamas pasivyti varžovą stipriai rizikavo ir po patirtos klaidos išbarstė daug brangaus laiko. Lyderį bandė vytis kitas Estijos lenktynininkas – Timmu Korge, tačiau jam pavyko laimėti tik vieną greičio ruožą. Tuo tarpu kitiems stipriai rizikavusiems pilotams pasisekė kur kas prasčiau. Latvis Janis Feldmanis patyrė incidentą septintajame greičio ruože, o puikų tempą demonstravęs rusas Vasily Gryazin bei ukrainietis Taras Kravchenko patyrė avarijas aštuntajame greičio ruože.

Skaudžiausias Lietuvai atstovaujančių ekipažų praradimas buvo „General Financing – Autopaslauga“ komandos atstovų: Benedikto Vanago ekipažo pasitraukimas iš lenktynių. Septintajame greičio ruože lietuvių automobilio variklyje dingo tepalo slėgis. Dieną prieš tai ralis anksčiau laiko baigėsi ir Vytauto Švedo ekipažui.

Likus dviem greičio ruožams iki finišo atrodė, jog situacija jau stabilizavosi, tačiau iš ligi tol buvusio tvirto pirmojo trejetuko teliko vienas – pirmaujantis A.Lukyanuk. Devintojo greičio ruožo finiše nepasirodė T.Korge, o dešimtajame iškrito J.Vorobjovs. Preliminariais duomenimis, estas nulėkė nuo kelio ir apgadino savo automobilį. Tai savo ruožtu pakylėjo Lietuvos atstovą D.Butvilą ant ralio „Sarma 2013“ podiumo. Tarp pirmų dešimties finišavusiųjų ralyje „Sarma 2013“ – net penki dalyviai iš Lietuvos.

Kitas Lietuvos ralio čempionato etapas vyks lygiai po trijų mėnesių, kuomet gegužės 25-ąją startuos Vilniaus ralis.

Ralio „Sarma 2013“ preliminarūs rezultatai – pirmasis dešimtukas:

1. Alexey Lukyanuk / Alexey Arnautov (Rusija) – „Mitsubishi Lancer Evo X“

2. Dominykas Butvilas / Renatas Vaitkevičius (Lietuva) – „Mitsubishi Lancer Evo X“     +1 min. 35,72 sek.

3. Aivis Egle / Andis Dauga (Latvija) – „Mitsubishi Lancer Evo X“                                   +1 min. 51,24 sek.

4. Siim Plangi / Marek Sarapuu (Estija) – „Mitsubishi Lancer EVO IX“                           +1 min. 53,16 sek.

5. Ramūnas Čapkauskas / Tomas Šipkauskas (Lietuva) – „Mitsubishi Lancer EVO IX“    +2 min. 46,55 sek.

6. Deividas Jocius / Kastytis Torrau (Lietuva) – „Mitsubishi Lancer EVO IX“                   +3 min. 05,19 sek.

7. Rokas Kvaraciejus / Mindaugas Čepulis (Lietuva) – „Mitsubishi Lancer Evo X“          +3 min. 39,32 sek.

8. Martynas Samuitis / Ramūnas Šaučikovas (Lietuva) – „Mitsubishi Lancer Evo X“      +3 min. 45,07 sek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių