R.Alijevas: Ukrainos krepšinis man patinka

Prieš antradienio VTB Vieningosios lygos dvikovą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Kijevo „Budivelnik“ komandų, „Žalgirio radijas“ pakalbino vieną svečių komandos lyderių Rolandą Alijevą.

VTB Vieningosios lygos varžybose po 9 taškus pelnantis ir po 3,6 rezultatyvaus perdavimo atliekantis gynėjas išskirtiniame interviu papasakojo, kaip sekasi tvarkytis su tėviškomis pareigomis, pasidalino įspūdžiais apie krepšinio lygį Ukrainoje ir aptarė „Budivelnik“ klubo rezultatus.

- Rolandai, kaip sutikote šventes? – „Žalgirio radijas“ paklausė R.Alijevo.
- Šventes sutikau su šeima Kijeve, skaniai pavakarieniavome, pabuvome kartu, šaudėme fejerverkus. Nieko per daug išskirtinio. Kalėdas praleidome linksmiau, dukrytė jau paaugus, teko apgauti, jog atėjo Senelis Šaltis. Buvome nusipirkę eglutę. Buvo smagu, atšventėme kaip Lietuvoje.

- Ar klubas davė laisvadienių?
-Iš tikrųjų retai turime laisvų dienų, klubas duoda daugiausiai dieną ar pusantros. Naujųjų metų dieną ilsėjomės pusantros dienos, po to vėl treniravomės. Nelabai turime laiko pasiilsėti.

- Ką veikiate laisvu laiku Ukrainoje?
- Jei turiu laisvą rytą, dažniausiai bandau išsimiegoti, tačiau tai pavyksta gana retai, dukra dažnai pažadina. Jei laisvas vakaras, jį praleidžiu su šeima, važiuojame kur nors, smagiai leidžiame laiką kartu. Diena dažniausiai būna monotoniška.

- Pakalbėkime apie krepšinį. Koks Ukrainos krepšinio lygis?
- Ukrainos krepšinis man patinka, jis vidutinis, tačiau žaisti gana sunku. Rezultatus sunku prognozuoti, ypač sunku žaisti išvykose, nes niekada nesi tikras, jog laimėsi. Todėl ir įdomu. Prieš visas komandas reikia nusiteikti atiduoti visas jėgas.

- Ar populiarus krepšinis Ukrainoje, ar daug žmonių stebi varžybas?
- Krepšinis čia nėra labai populiarus. Nors mūsų komanda yra lygos favoritė, bet negalima sakyti, jog daug žmonių renkasi pasižiūrėti mūsų rungtynių. Galbūt skiriama per mažai pinigų reklamai.

- Kokie jūsų klubo rezultatai vietinėje lygoje?
- 2011-uosius metus baigėme būdami pirmoje vietoje. Paskutinės dvejos rungtynės buvo labai sunkios. Tokiu rezultatu labai džiaugiamės.

- Kokius tikslus klubo vadovai kelia vietinėje lygoje ir VTB Vieningosios lygos turnyre?
- Praėjusiais metais Kijevo „Budivelnik“ tapo Ukrainos čempionais, tačiau šiais metais sumažino biudžetą, subūrė kitokią komandą, atsisakė kai kurių legionierių. Pradžioje buvo sunku, klubas atsisakė pirminių tikslų. Bet pamatę, jog sekasi neblogai, vėl iškėlė aukščiausius tikslus.

- Antradienį laukia mačas Kaune, malonu grįžti į Lietuvą?
- Labai malonu, visa šeima grįšime į Kauną. Susitiksime su draugais. Paprašysiu trenerio, kad leistų pasilikti ilgiau, bet nemanau, kad pavyks tai padaryti, nes po rungtynių laukia dar viena stovykla Ukrainoje.

- Ar stebite „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje, VTB Vieningoje lygoje?
- Stebiu, tačiau ne visas varžybas išeina pažiūrėti. Lietuvos klubų rungtynės labai įdomios.

- Ką išskirtumėte kauniečių ekipoje?
- Komanda rungtyniauja banguotai. Kartais sužaidžia geras rungtynes, kartais – ne, galbūt trūksta tvarkos. „Žalgiris“ gerai sukomplektuotas ir po truputį įsivažiuoja. Žaisime prieš juos tada, kai komanda yra pasiekusi gerą formą, todėl bus sunku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

shremfas

shremfas portretas
ne ukrainos krepsinis tau patinka,o nieks nesiulo geresnio varianto

apskritai

apskritai portretas
kam mums ta Vieninga lyga? Tik laiko gaišinimas, traumų didelė tikimybė ir pinigų švaistymas. Per tą laiką Žalgiris galėtų intensyviai treniruotis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių