Raiteliai užbaigė „Baltic Riders Tour“ turnyrą

Vazgaikiemyje (Prienų raj.) įvyko trečiasis ir paskutinis Baltijos šalyse rengiamo „Baltic Riders Tour“ konkūrų turnyro etapas.

Lietuvos žirginio sporto sąjunga (LŽSS) informavo, kad lietuviai sėkmingai pasirodė jaunų žirgų ir jaunių grupės raitelių konkūruose. Mūsiškiai užėmė pirmąsias vietas trijuose iš 12 konkūrų. Joniškio klubo „Audruvis“ atstovas septyniolikmetis raitelis Matas Petraitis (su žirgu „Lordano“) užėmė 1-ąją vietą jaunų žirgų (iki 7 m.) konkūre, kuriame kliūčių aukštis siekė 135 cm. Jaunasis raitelis su kitu žirgu „Bolero“ iškovojo pirmąją vietą ir jaunių bei jaunimo (iki 21 metų) grupės konkūre. Nuo M.Petraičio neatsiliko ir jo jaunesnysis brolis - 15-metis Kristupas, šventęs pergalę kitame tos pačios amžiaus grupės konkūre.

Suaugusiųjų žirgų grupėje lietuviams didesnių pergalių iškovoti nepavyko. Pagrindiniame „Grand Prix“ konkūre mūsų šalies raiteliai tarp prizininkų nepateko - pirmąją vietą ir pagrindinę taurę iškovojo estas Urmas Raagas su žirgu „Poncorde“.

Susumavus trijų etapų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje rezultatus paaiškėjo, kad absoliučiu nugalėtoju bendroje įskaitoje (suaugusiųjų žirgų klasėje) tapo estas U.Raagas (121,5 tšk.), antrąją vietą užėmė jo tautietis Andresas Treve (118,5 tšk.), o trečiąją - latvis Girtis Bricis (105,5 tšk.). Po jų rikiuojasi lietuviai: ketvirtas - vilnietis raitelis Stasys Jasas (102 tšk.), penktas - šių metų Lietuvos konkūrų čempionas kaunietis Rimantas Babrauskas (84,5 tšk.).

Bendroje įskaitoje jaunų žirgų (iki 7 metų) grupėje pirmąją vietą užėmė latvis G.Bricis su „Esmeralda“, antrąją - S. Jasas su „Grenobliu“, o trečiąją - estė Katrin Pill su žirgu „Styling“. Jaunių ir jaunimo (iki 21 metų) grupėje pirmąją vietą užėmė estė Katlin Sehver, antrąją - vilnietis Dominykas Malinauskas, o trečiąją -latvė Kristina Egle.

Iš viso turnyre Lietuvoje dalyvavo 119 raitelių iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Olandijos. Lietuvai atstovavo 44 raiteliai.


Šiame straipsnyje: Konkūrairaiteliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių