R. Kurtinaitis: neturiu nė menkiausio supratimo, kas nutiko su LKL

Po pergalės prieš buvusią komandą VTB Vieningoje lygoje, Rimas Kurtinaitis džiaugėsi užtikrintu auklėtinių žaidimu lemiamomis rungtynių akimirkomis. Visgi pagrindinis stratego dėmesys krypo į  ateitį - būsimas Eurolygos kovas ir nepaaškinamą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sistemą.

Startavome neblogai. Atrodė, kad viską išspręsime paprasčiau. Šį sezoną mūsų problema – kai kurių žaidėjų nesitvardymas. Kai pasikarščiuoji – prarandi koncentraciją ir iniciatyvą. Džiaugiuosi, kad „Lietuvos rytas“ žaidžia tokį intensyvų krepšinį. Penktadienį mūsų laukia labai svarbus mūšis Eurolygoje. Tai mums buvo puikus įvadas į šias rungtynes. Vyrai pademonstravo šaltus nervus ir ketvirtąjį kėlinį sužaidė patikimai.

Treneri, ar liksite klube ir kitą sezoną?, - paklausėme R. Kurtinaičio.

- Vis dar turiu galiojantį vienerių metų kontraktą. Tačiau žinote kas būna, kai komanda žaidžia prastai. Su daugeliu žaidėjų esame pasirašę sutartis ir kitam sezonui, su kitais bandysime tartis. Privalome patekti į kito sezono Eurolygą. Tai bus sudėtinga schema. Reikia gerai pasirodyti VTB Vieningoje ir Rusijos lygose. Tai lems kito sezono biudžetą.

Galbūt teko girdėti apie potencialius rėmėjus?

- Atlyginimų nebuvome gavę 4 mėnesius. Tai į viešumą išlindo tik paskutinėmis dienomis. Buvo riba, kai žaidėjai nebegalėjo kentėti. Nemažai pinigų gausime iš vietos gubernatoriaus, tačiau savivaldybė ieško privačių rėmėjų.

- Kuo „Lietuvos rytas“ pasikeitė labiausiai nuo tada, kai vilniečius treniravote jūs?

- Trūksta titulų. Dabartiniams savo žaidėjams sostinės klubo žaidėjus rodau kaip kovingumo ir energijos pavyzdį. Bet žinant šio sezono LKL peripetijas – tobulėti sunku. Sakau atvirai, neįsivaizduoju kas šiemet atsitiko su Lietuvos vidaus čempionatu. Jeigu „Žalgiris“ būtų nepatekęs į „Top 16“, abi komandos likusią sezono dalį praktiškai nežaistų. Mes rungtyniaujame trijose lygose – sunku, bet žaidžiame ir atrodome neblogai. Negaliu suvokti dabartinės LKL sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių