R. Kurtinaitis: jaučiuosi kaip per laidotuves

Paskutinėse Eurolygos „Top 16“ rungtynėse Maskvos srities „Khimki“ nusileido čempionų titulą ginančiai Pirėjo „Olympiacos“ ir baigė savo pasirodymą.

Rusijos ekipą treniruojantis lietuvis Rimas Kurtinaitis pasakojo, kad po pralaimėjimo jaučiasi kaip per laidotuves.

– Rimai, kaip jaučiatės po pralaimėjimo?

– Sunkiai. Jaučiuosi kaip per laidotuves, jeigu kalbame apie jausmus. O kokie jie dar gali būti? Akivaizdu, kad ne patys maloniausi. Nenoriu teisintis, tačiau laimėti svečiuose prieš Eurolygos čempionus – labai sunki užduotis. Deja, bet mums nepavyko to padaryti.

– Kokios pralaimėjimo „Olympiacos“ priežastys?

– Visų pirma, turėjome pasimokyti iš nesėkmės prieš „Caja Laboral“, kuomet nesugebėjome apsiginti prieš varžovų žaidimą „du prieš du“. Būtent su tokia problema susidūrėme ir Pirėjuje. Dėl gynyboje daromų klaidų, leidome varžovams laisviems mesti tolimus metimus. Puikias rungtynes sužaidė Papanikolaou – pelnė taškus greitame puolime, nuo trijų taškų linijos ir atkovojo 12 kamuolių. Jis pražudė mus.

– O jums tokio žaidėjo rasti nepavyko?

– Būtent. Buvo gyvybiškai svarbu, kad atsirastų žaidėjas, kuris įkvėptų komandą. Deja, niekas ypatingai neišsiskyrė – mes buvome komanda be pagrindinio herojaus.

– Ką sakėte komandai persirengimo kambaryje?

– Nieko konkretaus. Paaiškinau, kad gyvenimas ties čia nesibaigia. Nepamirškime, kad daugumai tai buvo pirma patirtis tokio rango varžybose, o likusieji Eurolygoje buvo žaidę ne daugiau nei tris sezonus. Be to, mažai kas žino, su kokiomis problemomis „Top 16“ etape susidūrė Planiničius. Kartais jis jusdavo tokį skausmą, kad net negalėdavo treniruotis.  Tačiau kroatas eidavo į aikštę ir kovodavo iš paskutiniųjų. Jis tikras lyderis.

Šiandien Lietuvos žiniasklaida rašė, kad „Žalgiris“ pirmą kartą nuo 1999 metų sezono pasiekė tiek daug Eurolygoje. Tačiau nuo tada praėjo 14 metų! Todėl manau, jog mes pasirodėme garbingai – likome per žingsnį nuo atkrintamųjų.

– „Khimki“ pasitraukus iš tolimesnės kovos, Rusijos sirgalius pamaloninti gali tik CSKA. Kaip manote, ar Maskvos klubas turės didelių problemų kovoje prieš „Caja Laboral“?

– Nors Ispanijos klubas vos išėjo iš pirmojo etapo, tačiau „Top 16“ etape Žano Tabako auklėtiniai parodė savo stipriąsias puses. Vis tik, nemanau, kad jie turi dideles galimybes patekti į Londoną. CSKA kur kas geriau subalansuota ir taktiškai parengta ekipa. Žinoma, sezono metu Messina turėjo problemų, tačiau dabar jos praeityje. Kad tuo įsitikintumėt, užtenka pažiūrėti kelis paskutinius CSKA mačus. Baskų žaidimas labai priklauso nuo jų emocinės būenos – jeigu jie įgaus drąsos, tikrai gali nustebinti.

– Kas, jūsų nuomone, favoritas laimėti visą turnyrą?

– Nenustebčiau, jeigu CSKA iškovotų čempionų titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
Kurtis nepraleidzia progos pastumt ant Zalgirio. Slykstus tipas.

Kaimietis

Kaimietis portretas
Nesuprantu,Kurti,kas čia per nuotaikos ,laidotuvės ir t.t.Man paprasčiausiai gėda,kad aš esu lietuvis,jog yra tokių lietuvių trenerių,kaip tu/ Ar šitas posakis tamstai nėra girdėtas?

Saunuolis Kurtis

Saunuolis Kurtis portretas
Kurtinaitis ir vel apsiko Zalgiri :))) Nors... Juk zmogus tiesa sako : jeigu toks visiskai eilinis komandos pasiekimas YRA PATS GERIAUSIAS PER 13 METU (!!!), tai koverta tokia komanda??? Bankroto! Ir langu su lentomis uzkalimo! :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių