R. Kaukėnas: pergalė be D. Lavrinovičiaus parodo „Žalgirio“ stiprybę

Milano „Mediolanum Forum“ sporto rūmuose susirinkę žiūrovai Kauno „Žalgirio“ ekipos vyriausiam žaidėjui Rimantui Kaukėnui švilpė garsiausiai, tačiau lietuvis ir vėl iš madų sostinės išjojo ant balto žirgo.

Gynėjas daug metų buvo Milano „EA7 Emporrio Armani” ekipos duobkasiu atstovaudamas Sienos „Montepaschi“ ekipai. Vėl įveikti Giorgio Armani remiamą ekipą jam pavyko ir vilkint Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

Svečiuose 67:65 varžovus palaužęs „Žalgiris“ dar kartą įrodė, kad šiemet pelnytai yra laikomas vienu Eurolygos favoritų.

„Reguliarusis sezonas šiandien nesibaigė. Mums lieka dar vienerios rungtynės, tačiau stipriai dirbame, stengiamės ir tobulėjame. Kiekvieną savaitę mums vis sunkiau. Nuolat iškrenta iš rikiuotės ar susižeidžia kuris nors žaidėjas, varžovai taip pat mūsų žaidimą jau išnarstę po kaulelį ir nustebinti juos kuo nors sunku. Tai – komplimentas mūsų ekipai, tačiau tuo pačiu ir iššūkis žaisti dar geresnį krepšinį“, - po dvikovos kalbėjo 8 taškus per 14 minučių pelnęs R.Kaukėnas.

- Iki kol susirinkote keturias pražangas, atrodė, jog esate vienas labiausiai užsivedusių žalgiriečių. Ar dvikova prieš daug metų principiniu varžovu buvusį Milano klubą jums pridėjo dar didesnės motyvacijos? – paklausėme gynėjo.

- Žaidžiant prieš Milano ekipą manyje viskas dega (juokiasi). Tokios rungtynės prieš principinį varžovą man visada būna labai įdomios. Turbūt patys girdėjote kaip mane čia pasitiko sirgaliai. Su Sienos klubu „EA7 Emporio Armani” jau tiek kartų esame įveikę, kad kitokio pasitikimo ir nesitikėjau. Žinojau, kad jie labai nori laimėti šią dvikovą, tačiau tai dar tik pridėjo motyvacijos.

- Nežaidė Darjušas Lavrinovičius. Su juo būtų buvę žymiai lengviau?

- Tai tik parodo komandos stiprybę. Mes privalome žaisti gerai ir laimėti svarbius mačus be kurio nors vieno žaidėjo. Tai jau mums pavyko įrodyti anksčiau, pavyko ir dabar. Labai džiaugiuosi, kad mūsų aukštaūgiai šį kartą puikiai užpildė šią spragą. Aišku, su Darjušu būtų buvę rungtyniauti dar lengviau.

- Ar Sergio Scariolo pateikė kokių nors staigmenų?

- Nepasakyčiau. Mes buvome tam pasiruošę, žinojome, kad Milano ekipa stengsis žaisti agresyviai. Pastarąsias keturias dienas treneriai tai mums bandė įkalti į galvą, jog jiems tai bus lemiamas mačas. Manau, kad egzaminą išlaikėme.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisRimantas Kaukėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių