P.Vene: dublerių komanda - tarsi tarpinė stotelė

Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipos strategas Priitas Vene teigia, kad darbščiausius jaunus krepšininkus anksčiau ar vėliau pakviečia stiprūs klubai. 

Nacionalinės krepšinio lygos (SmsCredit.lt- NKL) čempionate rungtyniaujanti „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa iki sezono pabaigos Utenos „Juventus“ klubui paskolino vieną savo lyderių Vaidą Čepukaitį. Apie šio sprendimo motyvus ir sezono startą mintimis pasidalijo jaunųjų žalgiriečių treneris Priitas Vene.

- Treneri, kaip vertinate sezono pradžią? - pasiteiravome P.Venes.

- Galbūt ne visi žaidėjai atsiskleidė taip, kaip tikėjomės, tačiau tai – normalus ritmas. Tokio amžiaus krepšininkai visada stokoja stabilumo. Kiekvienas turi savų priežasčių. Kai kurie mūsų pralaimėjimai lygoje buvo pernelyg dideli. Pavyzdžiui, 67:101 Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Taip pralaimėti nedera. Dirbame, vaikinai treniruotėse tikrai nesnaudžia, žingsnis po žingsnio judame į priekį.

- Sezono įkarštyje „Juventus“ ekipai buvo paskolintas lyderis V.Čepukaitis. Papasakokite plačiau apie šio sprendimo priežastis.

- Su V.Čepukaičiu individualų darbą pradėjome šių metų balandį. Kai Vaidas prie mūsų prisijungė, jis vis dar turėjo įsisenėjusių sveikatos problemų ir dėl kojos traumos praleido beveik visus metus. Jo fizinė forma buvo labai bloga. Tačiau visą praėjusią vasarą jis aktyviai dirbo pagal individualią programą, ir, kai prasidėjo varžybų sezonas, jam buvo keliamos konkrečios komandinio ir individualaus žaidimo užduotys. NKL – ne šio krepšininko lygis. Tiesiog turėjo praeiti šiek tiek laiko, kad jis sutvirtėtų, vėl patikėtų savo jėgomis, susigrąžintų gerą sportinę formą. Per šį laiką išaugo ir jo individualus meistriškumas. Dabar jis - geresnis krepšininkas.

- Ar kitiems komandos krepšininkams tai gali būti pavyzdys, kad ir jie sulauks savo šanso išmėginti jėgas aukštesniu lygiu?

- Dublerių komanda yra kaip tarpinė stotelė keliaujantiems į aukštesnį lygį. Mūsų ekipa augina krepšininkus pagrindinei „Žalgirio“ komandai. Šiuo metu „Žalgiris“ puikiai sukomplektuotas, tačiau po metų ar kitų tie, kurie įrodys savo vertę, tikrai turės galimybę pasibelsti ir į legendinio klubo duris. Turime tikrai nemažai gabaus ir talentingo jaunimo.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių