„Prienus“ nukovęs „Neptūnas“ - per žingsnį nuo bronzos (komentarai)

LKL čempionato serijoje dėl bronzos medalių Prienuose Klaipėdos „Neptūnas“ 85:83 įveikė „Prienus“ ir pirmauja serijoje 2:1.

Komentaras

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis: „Pergalę lėmė tai, kad šįkart nuo dvikovos pradžios buvome šviežesni už “Prienų„ ekipą ir laikėmės disciplinos. Dvikovą pradėjome kovingai nusiteikę. Būtent dėl to mums du kartus - pirmajame kėlinyje ir ketvirtajame pavyko susikrauti dviženkles taškų persvaras. Visgi “Prienai" pasižymi savo tritaškių metikais, ypač kuomet rungtyniauja namuose. Gaila, mums nepavyko apsiginti nuo jų tritaškių. Eilinį kartą buvo išbarstyta persvara.

Kita vertus, „Prienai“ žaidė tokiu penketu, kurio visi nariai gali pataikyti iš toli – be tikro vidurio puolėjo, todėl kartais buvo sunku persiorientuoti. Pergalės laurus galima nurašyti Deividui Gailiui, bet mes esame komanda, kuri turi didelę rotaciją. Vieną dieną iššauti gali Gailius, kitą dieną – kitas žaidėjas. Šiandien jis buvo vienas iš aktyviausių.

Žiūrint į protokolą, esminis persilaužimas įvyko trečiajame kėlinyje, kurį laimėjome 9 taškų skirtumu - 22:13.
Dabar psichologinis pranašumas mūsų pusėje, tačiau nesinori dar džiaugtis, kol sezonas dar nepasibaigęs. Norėtųsi, kad serija baigtųsi ketvirtose rungtynėse Klaipėdoje."

Komandų startiniai penketai:

„Prienai“: Paulius Ivanauskas, Gintaras Kadžiulis, Artūras Milaknis, Gediminas Orelikas ir Artūras Valeika.

„Neptūnas“: Rashaunas Broadusas, Deividas Gailius, Martynas Mažeika, Valdas Vasylius ir Vytautas Šarakauskas.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo Uostamiesčio krepšininkai, iškart pabėgę į priekį 10:4. „Prienai“ atakas daugiausiai stengėsi užbaigti iš toli, tačiau snaiperių taikiklis buvo nusimušęs (1 iš 4 bandymų). Aktyviai V.Šarakauskas žaidė ne tik gynyboje, bet ir puolime – po 4 jo taškų iš eilės „Neptūnas“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (16:6). Iniciatyvos ėmėsi G.Kadžiulis, pelnęs 6 iš 8 aikštės šeimininkų taškų (14:16).

Nors Kazio Maksvyčio auklėtiniai išlaikė persvarą savo rankose, „Prienai“ nuolat kvėpavo jiems į nugarą. Galiausiai – likus pusantros minutės Prienų krepšininkai po A.Valeikos dvitaškio pirmą kartą išsiveržė į priekį (24:23). Ketvirčio pabaigoje komandos apsikeitė tiksliomis atakomis, tačiau „Prienai“ išliko priekyje – 29:28.

Po rezultatyvaus pirmojo kėlinio antrajame krepšininkų puolimas nebuvo toks uraganinis. Po 4 prieniškių taškų tuo pačiu atsakė ir svečiai (33:32). „Prienai“ vienu metu atitrūkti pabandė, kai G.Kadžiulis pataikė tritaškį, abu baudos metimus realizavo Siimas-Sanderis Vene (40:34), tačiau V.Šarakausko ir D.Gailiaus pastangomis „Neptūnas“ atsitiesė ir sumažino deficitą iki 2 taškų (42:44). Besibaigiant kėliniui V.Šeškaus auklėtiniai pabandė dar labiau pabėgti į priekį, tačiau D.Gailiaus ir Arno Butkevičiaus metimai iš po krepšio to padaryti neleido. Įpusėjus mačui – „Prienai“ pirmauja 49:46.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ perėmė iniciatyvą ir laimėjęs atkarpą 8:4 persvėrė rezultatą (54:53). Nors kelis kartus aikštės šeimininkai sėkmingai atsakė į varžovų bandymus atitrūkti, V.Šarakauskas ir nuo atsarginių suolo pakilęs Marius Runkauskas surengė dar vieną spurtą, leidusį Klaipėdos klubui įgyti tvirtesnį pranašumą – 70:62.

Paskutiniajame ketvirtyje kurį laiką stabiliai laikėsi tas pats 8 taškų skirtumas (74:66). Rekordinę persvarą „Neptūnas“ įgijo po Giedriaus Gusto dvitaškio (76:66), o vėliau persvara padidėjo dar labiau po D.Gailiaus ir M.Runkausko taškų (81:69). Ne itin sėkmingai iš toli atakavę „Prienų“ snaiperiai kilo į šturmą – A.Milaknio ir G.Oreliko tritaškiai privertė K.Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės (75:81). Po jos prieniškiai atsilikimą perkirpo perpus (80:83), tačiau aikštės šeimininkų dominavimą nutraukė šaltakraujiškas V.Vasyliaus dvitaškis (85:80).

Per 24 atakai skirto laiko sekundes varžovams surengti atakos neleidę „Prienai“ kitoje atakoje A.Milakniui pataikius iš toli sukėlė visus arenoje susirinkusius sirgalius ant kojų – Prienų komanda priartėjo iki 83:85. Aikštėje prasidėjo chaosas – klaipėdiečiai turėjo tris puikias progas pelnyti taškus, tačiau jų nesugebėjo. Panaši situacija įvyko ir kitoje aikštės pusėje, kai dėkingoje situacijoje buvęs G.Kadžiulis nepataikė į krepšį. Per likusias 13 sekundžių „Prienai“ nerado kelio link varžovų krepšio ir „Neptūnas“ šventė svarbią pergalę 85:83.

„Neptūnas“: D.Gailius (11/13 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 7 atk. kam., 34 naud. bal.) 31, V.Šarakauskas (8/13 dvitaškiai, 10 atk. kam.) 19, M.Runkauskas ir V.Vasylius po 8, G.Gustas 6, L.Mikalauskas ir A.Butkevičius po 4, M.Mažeika 3, R.Broadusas 2.

„Prienai“: G.Orelikas (6/8 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 8/8 baudos metimai, 7 atk. kam., 5 rez. perd., 42 naud. bal.) 26, A.Valeika (5/5 dvitaškiai, 7 atk. kam.) 14, G.Kadžiulis ir A.Milaknis po 12, S.Vene 10, A.Labuckas 6, P.Ivanauskas 3.


Šiame straipsnyje: LKLNeptūnasPrienai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas

vytas portretas
saunuoliai siltai jus palaikeme ramybes ir poilsio linkime .

įdomu

įdomu portretas
kaip nukovęs, jei tik porą taškų laimėjo. Žurnaliūgos visiškai užkniso.

2

2 portretas
nukove reiskia "laimejo kovoje" o ne sutriuskino
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių