„Prienai“ ir „Neptūnas“ vis garsiau svajoja apie LKL sidabrą

Klaipėdos „Neptūno“ ekipa, netikėtai nugalėjusi Kauno „Žalgirio“ krepšininkus, gerokai sujaukė padėtį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyro lentelėje.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus sužaisti po dvejas rungtynes aiškios visos keturios pirmąsias vietas užimsiančios komandos, tačiau nė viena jų negali būti tikra dėl konkrečios pozicijos.

Palankiai susiklosčius aplinkybėms pirmąsias dvi reguliariojo sezono turnyro lentelės vietas gali iškovoti „Prienų“ ir „Neptūno“ klubai, o pirmenybių favoritai „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai gali likti tik trečias ir ketvirtas.

Grandų veikiausiai neišvengs

Toks galimų įvykių scenarijus yra labai netikėtas ne tik Lietuvos sirgaliams, bet ir „Prienų“ bei „Neptūno“ klubams. Tačiau neregėtai aukštai po reguliariojo sezono galintys pakilti klubai pirmųjų dviejų vietų nesureikšmina.

„Aišku, būtų buvę geriau, jeigu „Žalgiris“ būtų įveikęs „Neptūną“, tačiau pagalvojome apie tai ir pamiršome“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino „Prienų“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

Žalgiriečių pergalės atveju jo auklėtiniai būtų praktiškai užsitikrinę antrąją vietą LKL reguliariajame sezone.

Bet prieniškiai dėl neišnaudotos progos nesikremta. Jie puikiai supranta, kad norėdami palypėti ant LKL prizininkų pakylos, ketvirtfinalyje turės įveikti pajėgias „Šiaulių“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Utenos „Juventus“ ar Kėdainių „Nevėžio“ ekipas.

O pusfinalyje jų veikiausiai lauktų vienas LKL grandų.

Išvengti „Lietuvos ryto“ arba „Žalgirio“ barjero pakeliui į LKL finalą „Prienai“ gali tik dviem atvejais – jeigu abu favoritai reguliariajame sezone pasidalys 1 ir 4 arba 2 ir 3 vietas. Visais kitais atvejais pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių „Prienams“ ir „Neptūnui“ teks dar sykį patikrinti grandų stiprybę.

Favoritai – padėties šeimininkai

Analogiškas kelias LKL finalo link laukia ir „Neptūno“. Nė karto ant LKL apdovanojimų pakylos nekopę klaipėdiečiai jau pradeda tyliai svajoti apie medalius.

Galbūt net apie sidabrą.

„Pergalė prieš „Žalgirį“ gerokai sustiprino mūsų viltis ir norus užsikabinti LKL medalius. Esant dabartinei situacijai, turime neeilinę galimybę iškovoti netgi aukštesnės prabos medalį, tačiau kol kas nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Pasakysiu tik tiek, kad esame kovinės parengties ir stengsimės išnaudoti savo šansą“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Jis pastebėjo, kad LKL grandai reguliariojo sezono finiše turės nedidelį pranašumą. Mat tiek „Prienai“, tiek „Neptūnas“ paskutines reguliariojo sezono rungtynes žais balandžio 12 d. Tuo tarpu „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ jėgas išmėgins balandžio 13 d.

„Jie bus padėties šeimininkai. Netikiu, kad tarp klubų galėtų būti kokių nors susitarimų, bet jie žinos, kas jų laukia pergalės ir pralaimėjimo atveju. Būtų sąžininga, kad paskutiniojo turo rungtynės būtų žaidžiamos tą pačią dieną ir tą pačią valandą. Turbūt LKL nenumatė galimybės, jog net keturi klubai gali pretenduoti į pirmąsias vietas“, – kalbėjo Maksvytis.

Atkrintamosios – nenuspėjamos

Tiek jis, tiek Šeškus vienu balsu tvirtino, kad prieš galvodami apie pusfinalio etapą, „Prienų“ ir „Neptūno“ komandos turės įveikti ketvirtfinalio barjerą. O tai padaryti nebus lengva.

„Galbūt sąlyginai kiek silpnesnė yra „Nevėžio“ ekipa, bet neabejoju, kad mums ir „Neptūnui“ nesvarbu, kokias vietas užimsime, reikės žaisti iš visų jėgų. Labai pajėgios yra ir „Pieno žvaigždžių“, ir „Šiaulių“, ir „Juventus“ komandos. Atkrintamosios varžybos yra neprognozuojamos. Labai sunku nuspėti, kaip jos susiklostys“, – tikino Šeškus.

Jo auklėtinių dar laukia akistatos su „Sakalų“ ir „Žalgirio“ klubais.

Solidaus žaidimo pastaruoju metu nedemonstruojantys žalgiriečiai namie priims naujojo trenerio Dirko Bauermanno sulaukusius „Lietuvos ryto“ krepšininkus.

Ne pati dėkingiausia ir „Neptūno“ padėtis. Uostamiesčio klubas kausis su šį sezoną jau nugalėtais „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais ir „Nevėžio“ ekipa. Pastarajai Maksvyčio auklėtiniai gruodžio viduryje dukart nusileido DNB LKF taurės turnyre, tačiau LKL pirmajame rate šventė pergalę.

„Manau, kad galutinė komandų rikiuotė nepaaiškės iki pat paskutinio turo. Prieš kelias savaites būčiau sakęs, kad „Žalgiris“ namie turi nugalėti „Lietuvos rytą“, tačiau pastaruoju metu kauniečiai rungtyniauja be ugnelės, todėl apie tai reikia kalbėti labai atsargiai“, – reziumavo Šeškus.

Skaičių painiava

Visoms keturioms lygos lyderėms likus sužaisti po po dvejas rungtynes, situacija yra ypač komplikuota. Ypač dėl to, kad komandos sužais skirtingą kiekį rungtynių.

Pavyzdžiui, įmanomas netgi toks variantas, kad „Žalgiris“ smuktų į ketvirtą vietą, „Prienai“ taptų reguliariojo sezono nugalėtojais, „Neptūnas“ užimtų antrą vietą, o „Lietuvos rytas“ – trečią. Ir tai nėra scenarijus iš fantastikos srities.

Kad taip nutiktų, „Žalgiris“ turi patirti dvi nesėkmes, o kitos komandos – laimėti po du kartus.

Įmanomas ir toks variantas, kad „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“ pasidalytų pirmosiomis dvejomis vietomis. Jei kauniečiai nugali „Prienus“, tačiau nusileidžia „Lietuvos rytui“, o bent vieną nesėkmę patiria ir „Neptūnas“, grandai užimtų dvi pirmąsias vietas.

Jei „Žalgiris“ laimi abu kartus, jau pusfinalyje jų keliai susikirstų su „Lietuvos rytu“. Visiškam tokio scenarijaus įgyvendinimui tereikia, kad „Neptūnas“ ir „Prienai“ iškovotų po vieną pergalę.

Bet kuriuo atveju, kol kas yra tiek skirtingų variantų, kad išskirti kažkurį vieną praktiškai neįmanoma. O tokios intrigos LKL reguliariojo sezono pabaigoje nebuvo nuo pat lygos įkūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
kas butu jeigu butu nera ko is anksto svajoti greitai viskas issispres .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių