Premijos sportininkams sumažintos perpus

Vyriausybė nusprendė laikinai per pusę sumažinti premijas sportininkams už pergales sporto varžybose. Pagal Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtą projektą, premijos bus mažesnės dvejus metus - nuo 2010-ųjų iki 2012-ųjų sausio 1-osios.

Pasaulio čempionate laimėjus aukso medalį, sportininkams teks ne 80 tūkst. litų, kaip numato dabar galiojanti tvarka, o 40 tūkst. litų, sidabro medalio laureatai bus paskatinti ne 50 tūkst., o 25 tūkst. litų, bronzos - ne 30 tūkst, o 15 tūkst. litų.

Europos čempionato pirmos-trečios vietos laimėtojų premijos nuo 40, 20 ir 15 tūkst. litų atitinkamai mažinamos iki 20, 10 ir 7,5 tūkst. litų.

Perpus premijos mažinamos ir olimpinių žaidynių laimėtojams. Už pirmąją vietą būtų skirta ne 400 tūkst. litų premija, kaip numatyta dabar, o 200 tūkst. litų, už antrąją - 100 tūkst. litų, už trečiąją - 75 tūkst. litų.

Perpus mažesnes premijas gaus ir neįgaliųjų sporto atstovai. Už pergalę neįgaliųjų pasaulio čempionate sportininkams teks ne 15, o 7,5 tūkst. litų premija, už sidabrą - ne 12, o 6 tūkst. litų, už bronzą - ne 10, o 5 tūkst. litų.

Europos čempionato auksą pelnę neįgalieji iš valstybės gaus po 4 tūkst. litų. Jei jie laimės sidabro medalius, premija sieks 3 tūkst. litų, o valstybės atlygis už Europos neįgaliųjų čempionato bronzą sieks 2 tūkst. litų.

Negalią turintiems sportininkams, pelniusiems aukso medalius į parolimpinių žaidynių programą neįtrauktų sporto šakų Europos čempionatuose, premija pagal naują tvarką sieks 1,5 tūkst. litų. Už sidabro medalius jiems valstybė atsidėkos 1 tūkst. litų, o už bronzą skiriama suma sieks 500 litų ir bus mažesnė už minimalią algą.

Vyriausybei teikiamame dokumente VRM aiškina, kad per pusę kirpti visų sportininkų premijas verčia sunki šalies finansinė padėtis. Tokius pasiūlymus ministerijai pateikė Kūno kultūros ir sporto departamentas. Ministerija teigia, kad pakeitus tvarką premijų dydžiai „atitiks valstybės galimybes“.


Šiame straipsnyje: premijossportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių