„Premier“ lyga: „Manchester United“ namuose palaužė „Liverpool“

Sekmadienį Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos dvejos XXII turo rungtynės.

Ir toliau apsukų nemažina „Manchester United“ futbolininkai, kurie namuose įveikė „Liverpool“ vienuolikę.

Pirmajame kėlinyje nė viena komanda nesugebėjo perimti iniciatyvos, tačiau pirmieji, išnaudoję spragą „Liverpool“ gynyboje, pasižymėjo šeimininkai: „raudonųjų velnių“ atakų lyderis Robinas van Persie baudos aikštelėje gavo kamuolį ir šį vienu lietimu pasiuntė į vartus.

Antrojo kėlinio pradžia taip pat palankiau klostėsi „Manchester United“ ekipai ir 54 minutę komandos kapitonas Nemanja Vidičius padvigubino šeimininkų persvarą.

Tiesa, nusiraminti Alexo Fergusono auklėtiniai neturėjo kada, nes vos po trijų minučių rezultatą sušvelnino naujasis „Liverpool“ puolėjas Danielis Sturridge`as.

Rungtynėms artėjant į pabaigą „Liverpool“ stengėsi surengti lemiamą varžovų vartų šturmą, tačiau iš dėkingų situacijų pasižymėti nepavyko Luisui Suarezui ir D.Sturridge`ui, o „Manchester United“ puolėjas R.Van Persie galėjo pelnyti dar bent vieną įvartį.

„Liverpool“ patyrė septintą pralaimėjimą šiame sezone ir nepasinaudojo galimybe pakilti į septintą turnyro lentelės poziciją. Savo ruožtu „Manchester United“ klubas į savo sąskaitą įsirašė 55-ąjį tašką ir stipriausiame Anglijos futbolo divizione užtikrintai pirmauja.

Nuo „raudonųjų velnių“ neatsilikti stengiasi antroje vietoje esantis „Manchester City“ klubas.

„Miestiečiai“ pasinaudojo ankstyva Londono „Arsenal“ gynėjo Laurento Koscielny raudona kortelė ir išnaudoję kiekybinį pranašumą pelnė du įvarčius. Jų galėjo būti ir daugiau, tačiau 11 metrų baudinio pirmame kėlinyje neįmušė bosnis Edinas Džeko.

75 minutę iš aikštės buvo pašalintas „City“ gynėjas Vincentas Kompany, tačiau „Arsenal“ išsilyginusiomis jėgomis pasinaudoti nesugebėjo.

A.Wengero auklėtiniai patyrė pirmą pralaimėjimą per penkis turus, o „Arsenal“ su 34 taškais išsaugojo šeštą turnyro lentelės vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių