Prasidėjo Vilniaus Kalėdinio bėgimo dalyvių registracija

Iki gražiausių žiemos švenčių likus vos dviem mėnesiams, Vilniaus Kalėdinio bėgimo organizatoriai pakvietė bėgikus mėgėjus ir profesionalus dalyvauti nuotaikingoje sporto šventėje. Nuo ketvirtadienio svetainėje www.kaledinisbegimas.lt pasidėjo bėgimo dalyvių registracija.

Šiemet jau 36-ąjį kartą gruodžio 26 dieną į sostinės gatves išbėgs gausus būrys bėgikų, kurie Kalėdas švenčia bėgimo trasoje. Jau tapo tradicija per šias varžybas bėgti vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolių apdarais, todėl originaliai pasipuošusių dalyvių laukia smagios staigmenos.

Bėgikai galės pasirinkti, kuri distancija geriausiai atitinka jų fizinį pasirengimą - 12 km, 6 km ar 1,5 km. Vaikai iki 12 metrų galės dalyvauti smagiame 100 metrų „Nykštukų bėgime“. Kaip ir kasmet, visi bėgikai, sėkmingai kirtę finišo liniją, bus apdovanoti simboliniais atminimo medaliais. Nugalėtojams ir prizininkams įsteigtos specialios taurės.

„Apdovanosime ne tik greičiausius bėgikus, bet ir tuos, kurių kostiumai bus originaliausi. Šio bėgimo tikslas - sukurti šventę ne tik sportininkams, bet ir visam miestui. Norime parodyti, kiek Lietuvoje yra aktyvių, sportuojančių, pozityviai mąstančių žmonių. Kai vėstant orams siaučia virusai, mes norime žmones užkrėsti bėgimo virusu, nes geriausia Kalėdų dovana sau - gera nuotaika ir sveikata“, - sakė varžybų organizatorius Evaldas Martinka.

Iki šiol pagrindinis Kalėdinio bėgimo organizatorius buvo šviesaus atminimo „Žalgirio“ stadiono direktorius Jonas Grigas. Pernai perdavęs organizavimo reikalus į asociacijos „Sporto renginiai“ vadovo E. Martinkos rankas, žadėjo ir pats aktyviai prisidėti, tačiau aktyvų veteraną netikėtai pakirto širdies liga.

„Norime tęsti J. Grigo tiek metų puoselėtą tradiciją, tačiau šiemet dalyvių laukia ir daug naujovių. Be tradicinių 12 ir 6 km rungčių, bėgikai galės įveikti ir trumpą, 1,5 kilometrų trasą. Tokį atstumą be didelio vargo įveiks ir profesionalai, ir ne itin reguliariai sportuojantys žmonės, tėveliai su atžalomis, įmonių, draugų kolektyvai ar net garbingo amžiaus aktyvūs senjorai. Dalyviams ruošiame smagių akcijų, loteriją ir, aišku, dovanų“, - kalbėjo E. Martinka.

Registruotis dalyvauti Kalėdiniame bėgime organizatoriai kviečia ir tuos žmones, kurie iki šiol neišbandė šios sporto šakos. Ketvirtadienį prasideda projektas „Bėgu iki Kalėdų“, kurio metu du savanoriai, vaikinas ir mergina, pagal profesionalaus bėgiko Mindaugo Pukšto sudarytus treniruočių planus ruošis šioms varžyboms.

Nemokamas treniruočių programas galima rasti organizatorių svetainėje www.kaledinisbegimas.lt. Pagal vieną jų pasiruošti Kalėdiniam bėgimui ir įveikti 12 kilometrų distanciją galima per 60 dienų, pagal kitą - pasiruošti 6 kilometrų bėgimui - per 50 dienų.

Pirmasis savanoris, 28 metų informacinių technologijų specialistas Egidijus Juzonis, jau nuo ketvirtadienio pradeda treniruotes. Jo įspūdžius ir patarimus bėgikams mėgėjams bus galima sekti Kalėdinio bėgimo organizatorių svetainėje. Joje taip pat bus publikuojami specialistų patarimai apie treniruočių metodiką, aprangą, avalynę, mitybą, psichologiją ir daugelis kitų.

„Mūsų tikslas - pastatinti žmones sportuoti, parodyti, kad tai nėra sudėtinga. Bėgimas -pati paprasčiausia, mažiausiai investicijų reikalaujanti sporto šaka, kuri labai naudinga sveikatai. Apsiauni bėgimo batelius ir, pirmyn. Norime paneigti mitą, kad bėgioti galima tik šiluoju metų laiku. Juk sakoma, kad bėgimo treniruotėms nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga“, - juokavo E. Martinka.

Registracija internetu vyks iki gruodžio 22 dienos. Varžybų dieną registruotis dalyvauti bėgime bus galima Rinktinės g. (šalia „Žalgirio“ stadiono).


Šiame straipsnyje: Kalėdinis bėgimasbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Pagarba Jonui, bet tikrasis begimo steigejas buvo Alfonsas Gedminas , kodel apie ji nutylima? Saulius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių