Prasideda NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis

Galimybę tapti žvaigždžių savaitgalio dalimi turi kiekvienas, tačiau norint savo akimis išvysti ryškiausias lygos žvaigždes, kišenėje reikia turėti mažiausiai pusę tūkstančio atliekamų JAV dolerių.

Pigiausias bilietas į sekmadienį vyksiančias „Rytų“ – „Vakarų“ komandų rungtynes su ryškiausiomis NBA žvaigždėmis kainuoja 430 JAV dolerių. Tačiau už šią kainą gautumėte vietas daugiau nei 20 tūkst. sirgalių talpinančios Hjustono „Toyota Center“ arenos palubėse ir savo dievukus būtumėte priverstas stebėti per žiūronus arba per įspūdingo dydžio video kubą.

Turint daugiau pinigų, galima įsitaisyti arčiau aikštės ir NBA žvaigždes matyti kur kas ryškiau. Bilietai pirmajame arenos aukšte kainuoja nuo 1200 JAV dolerių, o už vietas prie pat aikštės teks pakloti net 6415 JAV dolerių.

Į areną automobiliais atvykę žiūrovai gali juos palikti šalia esančioje stovėjimo aikštelėje. Žinoma, sumokėję iš pirmo žvilgsnio pritrenkenčią sumą. Priklausomai nuo vietos kelių valandų leidimas palikti automobilį kainuos 20-50 JAV dolerių.

Labiau vilioja šeštadienį vyksiantys dėjimų bei tritaškių konkursai? Pigiausi bilietai į šias aistruolių itin mėgiamas rungtis kainuoja nuo 700 JAV dolerių. Žinoma, tiek paklosite už vietas prasčiausiame žiūrovų sektoriuje.

Sutikite, kad tai sau leisti gali toli gražu ne kiekvienas amerikietis. Ketvirtadienį praktiškai visą dieną praleidę „Toyota Center“ arenos prieigose taip ir nesutikome nė vieno žmogaus, kuris galėtų pasigirti turintis bilietą į visų žvaigždžių šventės kulminaciją – rungtynes tarp „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinių.

Visi mūsų kalbinti, įvairių klubų NBA marškinėliais pasipuošę aistruoliai vienbalsiai tvirtino, kad bilietas į rungtynes jiems būtų pernelyg didelė prabanga.

Didžioji dalis tokių aistruolių renkasi šalia arenos įsikūrusią NBA pramogų zoną – „NBA Jam Session“. Bilietas į mažiausiai keturių futbolo aikščių dydžio konferencijų centrą vaikams kainuoja 12 JAV dolerių, suaugusiems – 20.

O patekęs į vidų gali pasijusti ne prasčiau, nei būdamas „Toyota Center“ arenoje. Pasiklysti milžiniškame pramogų mieste neleidžia išsamus žemėlapis su detaliais visų atrakcijų aprašymais.

Seniai svajojote įdėti kamuolį į krepšį, tačiau negalite įveikti žemės traukos? Trisdešimt pirmoje aikštelėje išrikiuoti šeši krepšinio stovai patenkins visų poreikius. Į skirtingą aukštį pakeltus krepšius įdėti galės ir mažiausias, ir didžiausias.

Norite išmėginti per NBA Visų žvaigždžių savaitgalį geriausiems lygos įžaidėjams skirtą Įgudžių trasą? Jokių problemų. Tiesa, prieš tai keliolika minučių teks atstovėti eilėje.

O įžengę į aikštę joje galite sutikti patį Carmelo Anthony. Būtent taip ketvirtadienį pasisekė keliems NBA „Jam Session“ pramogų zonos lankytojams – Niujorko „Knicks“ ekipos žvaigždė netgi padavinėjo jiems kamuolį.

Tiesa, taip pasisekti gali tik retam. NBA pramogų miestelyje įvairiose žiūrovams skirtose atrakcijose dažniausiai dalyvauja antrojo penketo NBA žaidėjai bei karjeras jau baigę veteranai.

Ketvirtadienį tarp NBA sirgalių sukinėjosi Gary Paytonas, Muggsy Boguesas, Michaelas Kiddas-Gilchristas, broliai Marcusas ir Markieffas Morrisai bei kiti krepšininkai.

Dėmesio verta ir oficiali NBA atributikos parduotuvė, užimanti mažiausiai dviejų krepšinio aikštelių plotą. Krepšininkų marškinėliai su priklijuotais numeriais joje kainuoja 70 JAV dolerių, norint patvaresnių – su išsiuvinėtomis pavardėmis – marškinėlių, teks pakloti 120 JAV dolerių.

Pigiausi trikotažiniai marškinėliai trumpomis rankovėmis su NBA Visų žvaigždžių savaitgalio simbolika – 30 JAV dolerių. Įprasto dydžio kamuolys, skirtas rinkti autografams – 45 JAV doleriai, kepuraitės su NBA klubų simbolika – nuo 20 JAV dolerių.

Nors sirgaliai prekių masiškai nešlavė, eilėje prie žvaigždžių autografų stalo kone kiekvienas gerbėjas turėjo NBA parduotuvėje pirktos atributikos.

Visgi, NBA pramogų miestelio atrakcijos labiausiai viliojo vaikus. Jie kvietė vienas kitą prie milžiniškų ekranų sužaisti virtualų krepšinį NBA 2k12, bandė suskaičiuoti, kiek kartų jų batų dydžiai yra mažesni už NBA žvaigždžių ir dalyvavo įvairiausiose viktorinose, kuriose buvo galima laimėti originalius, parašu paženklintus Stepheno Curry marškinėlius.

Verta pastebėti, kad didžioji dalis NBA pramogų miesto lankytojų – šeimos su mažais vaikais, kurios negalėtų sau leisti pakloti kelių tūkstančių JAV dolerių už bilietus į pagrindines varžybas.

Paklaustumėte manęs, ar verta tiek mokėti? Renginys tikrai neeilinis, tačiau kad ir koks būčiau didelis krepšinio gerbėjas, tūkstantį JAV dolerių išleisčiau geriau – manau, kad tokios sumos tikrai pakaktų, norint rugsėjį beveik tris savaites Slovėnijoje stebėti Europos vyrų čempionatą ir jame palaikyti Lietuvos rinktinę.

Buvę ir esami lygos žaidėjai ketvirtadienį ryte lankėsi dvejose Hjustono pradinėse mokyklose, kur ne tik bendravo su vaikais, bet ir atvežė jiems dovanų.

Charleso Williamo Ellioto pradinėje mokykloje kartu su praeityje garsiais snaiperiais Ronu Harperiu ir T.J.Fordu bei aukštaūgiu Darrylu Dawkinsu viešėjęs Mutombo vaikams atvežė lauktuvių – jie dovanų gavo 30 planšetinių kompiuterių, knygų bei NBA atributikos.

„Vaikams labai svarbu didelį dėmesį skirti išsilavinimui, o aš džiaugiuosi, kad turime galimybę jiems padėti. Nėra svarbu iš kur tu esi. Svarbiausia – ko sieki gyvenime ir kiek pastangų dedi šiam tikslui pasiekti. Tikiu, kad vaikai pabendravę su mumis įgyvendins savo svajones“, – tvirtino Mutombo.

Legendiniai krepšininkai kartu su vaikais žaidė įvairius žaidimus, o vėliau jiems sekė pasakas, skaitydami padovanotas knygeles. Tai jau šešioliktoji mokykla, kurią per pastaruosius trejus metus įvairiomis progomis aplanko buvę NBA krepšininkai.

Paskutinius penkerius karjeros NBA metus „Rockets“ komandoje praleidęs Mutombo puikiai prisimena kovas su Arvydu Saboniu. NBA blokų karaliumi tituluojamas afrikietis džiaugėsi, turėjęs galimybę žaisti su garsiausiais NBA krepšininkais ir prisipažino, kad kovoti su Saboniu jam buvo labai sunku.

„Sabonis buvo didelis vyrukas ir mėgo žaisti baudos aikštelėje. Tai buvo didingas krepšininkas, galintis ne tik pelnyti taškus ar kovoti dėl kamuolių, bet ir perduoti kamuolius bei pelnyti tritaškius. Pamenu, kaip Rasheedas Wallace'as perduodavo kamuolį Saboniui, šis pagąsdindavo varžovą ir pataikydavo tritaškį. Jis tokių metimų nepramesdavo. Gintis prieš jį man būdavo dvigubas iššūkis“, – prisiminė Mutombo.

Paklaustas apie „Rockets“ aukštaūgio Donato Motiejūno žaidimą, Mutombo gyrė lietuvį ir tvirtino, kad jis turi išlaukti savojo šanso.

„Donatui tereikia sulaukti savo šanso ir atėjus laikui jį kuo geriau išnaudoti. Jis jaunas vaikinas, sunkiai treniruojasi ir tikrai sulauks galimybės. NBA – galimybių lyga. Puikiai prisimenu, kaip po vienų itin sėkmingų rungtynių į viršų šovė mano karjera. Studentų lygoje žaisdavau tik po 5 minutes, tačiau kartą pražangų limitą pernelyg anksti išnaudojus Alonzo Mourningui aikštėje praleidau 25 minutes ir blokavau net 12 metimų. O tuomet viskas apsivertė aukštyn kojomis“, – pavyzdį iš asmeninės patirties pateikė Mutombo.

Savo firminį ženklą po blokuoto metimo sirgaliams priminęs Mutombo nepamiršo ir sveikinimų Lietuvos vaikams.

 


Nors ir nėra žinoma, iš kokios šalies jis atvyko, nors ir labai sudėtinga ištarti jo vardą bei pavardę, Donatas Motiejūnas dviems amerikiečiams vis tiek yra vienas iš geriausių NBA lygos žaidėjų. Geriausias po Kobes Bryanto.

Nuotaikingas pokalbis su humoro jausmo nestokojančiais vyrukais įvyko Hjustone, kur jau prasidėjo lygos Visų žvaigždžių savaitgaliui skirti renginiai:

Basketnews.lt, iš Hjustono, Vytautas Mikaitis ir Rokas Buračas





NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai-ai-aaai

Ai-ai-aaai portretas
Žurnalūgos .... žurnaliūgos , gi Mutombo ir vardą turi, kodėl nesugebėjot atkapstyti, matyt tingit užpakales pajudint ir nusavinat ir retransliuojat užsienio spaudos tarnybų medžiagas - slabakai. Mutombo vardas, beje yra - Dikembe... Ir, be to , vien Mutombo jo nieks nevadino, kaip tik - daugiausiai NBA kuluaruose kreipdavosi į jį - Dikembe vardu, Slabakai žunayliūggosss.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių