Prancūzijos krepšininkai sudaužė rusišką svajonę

Rusija patyrė pirmą pralaimėjimą šiame Europos krepšinio čempionate ir kovos tik dėl bronzos medalių.

Antrajame pusfinalyje susitiko senų sąskaitų turintys ir vienas kitą puikiai pažįstantys varžovai. Šios abi ekipos žaidė ir prieš ketverius metus Madride vykusių pirmenybių ketvirtfinalyje ir tuomet po labai atkaklios kovos 75:71 pergalę šventė rusai.

Po trijų metų į rinktinę sugrįžęs Andrejus Kirilenka neslepia, kad Kaune norėtų pakartoti 2007-ųjų triumfą.

Neabejojama dėl vieno – šiose rungtynėse susitiko vienos geriausių šio turnyrų komandos. Rusai buvo vieninteliai iš visų turnyro dalyvių žingsniavę be kluptelėjimų, o prancūzai patyrė tik vieną nesėkmę prieš ispanus, tačiau tame mače rinktinės strategas Vincentas Collet leido pailsėti savo lyderiams Tony Parkeriui ir Joakimui Noah.

Kaip ir tikėtasi, nuo pat pirmųjų minučių aikštėje užvirė nuožmi kova, o nusileisti nenorėjo nei viena ekipa. Kaip įprasta, Tony Parkerio vedami prancūzai laimėjo pirmą kėlinuką 17:16, o antrajame dar keturiais taškeliais padidino persvarą - 39:34.

Pirmoje rungtynių pusėje į akis krito atšokusių kamuolių statistika. Nors Davidas Blattas savo ekipoje turi du tvirtus „bokštus“ Andrejų Kirilenką ir Timofėjų Mozgovą, šoklūs prancūzai laimėjo kovą po krepšiais.

Trečiajame kėlinyje prancūzai surengė spurtą ir atitrūko dviženkle persvara. Per paskutinį ketvirtį rusai dar bandė išsigelbėti, tačiau keli iš eilės T.Parkerio taiklūs metimai bei Nicolą Batumo dėjimai iš viršaus sužlugdė visas jų viltis.

Rusija patyrė pirmą pralaimėjimą čempionate, o prancūzai keliauja į finalą, kuriame sekmadienį susitiks su Ispanija.

Prancūzija - Rusija  79:71 (17:16, 22:18, 16:13, 24:24)

Prancūzija: T.Parkeris 22 taškai, N.Batumas 19, A.Traore.

Rusija: A.Kirilenka 21, T.Mozgovas 12, V.Chriapa 9.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

Egis

Egis portretas
suknisti ruskeliai,pasikele gaidziai,tuoj pavirs i vistas.

mantas

mantas portretas
Zjb vyrukai, gerai zaidzia

zembas

zembas portretas
nors ten nebus mūsų, bet siūlau per finalą visiems be perstojo skanduoti lt ir dar rodyti visai evropai tupą sėklinę mordą su būgnu ir iškištu liežuvium.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių