Pralaimėjimas pakurstė Šiaurės Korėjos ambicijas

Anksčiau nedetalizavusi savo tikslų pasaulio čempionate, po garbingo pasipriešinimo brazilams Šiaurės Korėjos rinktinė skaičiuoja galimybes žengti į kitą etapą.

Antradienį startavusi planetos futbolo pirmenybėse Pietų Afrikos Respublikoje, Šiaurės Korėjos komanda pademonstravo, kad nesiruošia būti lengvu grobiu kitoms vadinamosios mirtininkų G grupės rinktinėms. Vieno uždariausių režimų pasaulyje atstovai tik po atkaklios kovos pralaimėjo penkiskart pasaulio čempionams brazilams 1:2.

"Negaliu atskleisti mūsų strategijos. Dabar penkias dienas ruošimės kitam mačui ir ją peržiūrėsime, nuspręsime, kada reikia daugiau atakuoti, o kada - gintis. Pergalės yra mūsų uždavinys, bet pagrindinis tikslas - patekti į aštuntfinalį", - kalbėjo Šiaurės Korėjos rinktinės vyriausiasis treneris Jong-Hun Kimas.

Apibendrindamas akistatą su Brazilija, futbolo specialistas pažymėjo, kad pralaimėjimas nebuvo skaudus psichologiškai: "Įmušėme brazilams ir turime kuo didžiuotis. Nelaimėjome, tačiau įgijome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, kuris bus labai svarbus per likusias dvejas rungtynes. Manau, kad šįsyk mes kovojome gana drąsiai."

Brazilijos rinktinės strategas Dunga tvirtino, jog jo komandos pergalė buvo dėsninga, ir aiškino nenusivylęs auklėtinių pasirodymu.

"Pirmasis mačas visada yra labai varginantis ir pasižymi nervingumu. Mes norėjome įmušti ir patys nepraleisti įvarčio. Nesu visiškai patenkintas, bet taip jau būna futbole. Antrajame kėlinyje žaidėme kur kas geriau ir pademonstravome komandinę dvasią", - dėstė Dunga, kuris savo komandos gretose išskyrė pirmąjį įvartį pelniusį gynėją Maiconą ir puolėją Robinho.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių