Pokeris pripažintas proto žaidimu

Tarptautinė pokerio federacija (IFP) pranešė, jog pokeris pripažintas proto žaidimu ir prisijungė prie šachmatų bei bridžo.

IFP prezidentas Anthony Holdenas tikino, jog tai buvo itin svarbus sprendimas siekiant, kad pokeris visame pasaulyje būtų pripažintas strateginių įgūdžių žaidimu.

„Laikui bėgant tai turėtų išlaisvinti pokerį nuo valstybinės kontrolės ir kitų visiškai nereikalingų apribojimų visame pasaulyje“, - įsitikinęs A.Holdenas.

„Tai - milžiniškas žingsnis į priekį. Dabar tikrai realu tikėtis, kad taip vadinamose proto žaidimų olimpinėse žaidynėse dalyvaus ir Lietuvos rinktinė“, - džiaugėsi Lietuvos sportinio pokerio federacijos prezidentas Andrius Tapinas.

Proto žaidimų asociaciją sudaro šachmatų, šaškių, bridžo ir stalo žaidimo „Go“ federacijos. Visos jos taip pat priklauso pasaulinei organizacijai „SportAccord“, kuri vienija 150 sporto federacijų. Paskutinis Tarptautinės pokerio federacijos žingsnis – tapti „SportAccord“ nare. Tokiu būdu pokeris patvirtintų savo narystę proto žaidimų asociacijoje.

Siekdama tapti „SportAccord“ nare, IPF privalo turėti ne mažiau nei 40 narių iš mažiausiai trijų kontinentų. Šiuo metu IFP sudaro 23 nariai iš 3 kontinentų.

Kitais metais IFP planuoja surengti pasaulio pokerio individualų ir komandinį čempionatus.


Šiame straipsnyje: pokerislspf

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių