Po sunkios kovos Lietuvos rinktinė nugalėjo slovėnus 86:84

Kęstučio Kemzūros vadovaujama Lietuvos rinktinė ir toliau lieka nenugalėta. Penktadienį Ispanijoje pasaulio čempionatui besirengiantys lietuviai 86:84 (21:23, 19:15, 27:25, 19:21) palaužė Slovėnijos komandą ir iškovojo trečiąją pergalę pasirengimo etape.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo Slovėnijos krepšininkai, kurie sužaidus dvi minutes pirmavo 7:2, tačiau Linas Kleiza ir Robertas Javtokas dvitaškiais sumažino deficitą iki minimumo (6:7), o po Manto Kalniečio keturių taškų iš eilės lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai - 10:9. Įpusėjus ketvirčiui dar du taškus pridėjo R.Javtokas, dvitaškį pataikė L.Kleiza ir Lietuvos komanda nutolo - 14:9. Dėl atšokusių kamuolių po lietuvių krepšiu sėkmingai kovoję slovėnai po Sani Bečirovičiaus dvitaškio buvo sumažinę deficitą iki dviejų taškų (17:19), tačiau Tadas Klimavičius pataikė abi baudas, grąžindamas lietuviams keturių taškų pranašumą - 21:17. Visgi kėlinio pabaigoje sėkmingiau rungtyniavo slovėnai, kurie po Gorano Dragičiaus tritaškio paskutinėmis sekundėmis laimėjo pirmųjų dešimties minučių atkarpą rezultatu 23:21.

Antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinės puolimas ėmė pastebimai strigti. Per pirmąsias keturias minutes pelnę vos tris taškus, lietuviai įgijo šešių taškų deficitą (24:30), o Kęstutis Kemzūra buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Po pasitarimo lietuviai spurtavo 8:0 ir po trijų R.Javtoko dėjimų Lietuva vėl išsiveržė į priekį - 32:30. Ketvirčio pabaigoje Slovėnijos rinktinės atsarginių žaidėjų suolelis buvo nubaustas technine pražanga, o tuo pasinaudoję lietuviai pataikė keturis baudų metimus iš eilės ir įpusėjus susitikimui mūsiškiai buvo priekyje tuo pačiu dviejų taškų skirtumu - 40:38.

Antrąją susitikimo pusę sėkmingiau pradėjo slovėnai, tačiau sužaidus dvi minutes Martynas Gecevičius tolimu metimu vėl sugrąžino lietuviams minimalų pranašumą - 46:45. Įpusėjus ketvirčiui po L.Kleizos tritaškio bei M.Gecevičiaus metimo iš vidutinio nuotolio lietuviams pavyko kiek nutolti (53:50), o netrukus R.Javtokas padidino mūsiškių pranašumą iki penkių taškų - 56:51. Nors varžovai taškus daugiausiai rinko baudų metimais, Mindaugo Lukauskio pastangų dėka lietuviai ir po trijų kėlinių buvo priekyje - 67:63.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui slovėnams vėl buvo pavykę atstatyti pusiausvyrą (67:67), bet T.Klimavičius tolimu metimu sužaidus tris minutes sugrąžino persvarą lietuviams - 70:67. Visgi lietuvių puolimas ir vėl ėmė strigti, o tuo pasinaudoję Slovėnijos rinktinės krepšininkai po Urošo Slokaro dvitaškio dar kartą susigrąžino persvarą - 73:72. Likus žaisti dvi minutes Arvydas Eitutavičius baudų metimais atstatė pusiausvyrą (81:81), o M.Kalnietis tritaškiu išvedė lietuvius į priekį - 84:81. Rungtynių pabaigoje slovėnai turėjo dvi galimybes išsigelbėti, tačiau abu metimai buvo netikslūs, o lietuvių pergalę baudos metimu įtvirtino L.Kleiza - 86:84.

Lietuviams tai buvo trečiosios kontrolinės rungtynės šiame pasirengimo cikle. Lietuviai Šiauliuose 91:56 sutriuškino Suomijos komandą, o antrajame mače Panevėžyje tik po pratęsimo 93:84 palaužė čekus.

Į Ispaniją išvyko penkiolika rinktinės kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių