Po operacijos sveikstantis M.Pocius į aikštelę grįš po 2 mėnesių

Kauno „Žalgirio“ pergalę pirmosiose LKL finalo serijos rungtynėse vienas komandos narys turėjo stebėti ligoninės palatoje. Vakar puolėjui Martynui Pociui buvo atlikta nugaros operacija.

Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) 3,5 valandos vykusi chirurginė procedūra pavyko sėkmingai.

„Esu gyvas. Jaučiuosi neblogai. Komandos draugų pergalė tik padės man sveikti, - penktadienio rytą svetainei Zalgiris.lt sakė M.Pocius. - Pilnai atsigauti tikiuosi per 6-8 savaites.“

Nugaros skausmus M.Pocius pajuto prieš kelias savaites, tačiau pastarosiomis dienomis jie itin paaštrėjo. Atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad dėl slankstelio lūžimo žalgiriečiui buvo užspaustas nervas. Gydytojams kelias dienas stebėjus Martyno būklę ir diagnozavus, kad situacija negerėja, buvo nuspręsta atlikti operaciją.

„Operacijos metu buvo pašalinta dalis kaulo, išvalyti cistiniai audiniai, kurie buvo užspaudę nervą. Operacija praėjo sėkmingai. Prognozuojame, kad po 6-8 savaičių Martynas jau galės grįžti į aikštę ir pradės žaisti kontaktinį krepšinį“, - sakė KMUK reabilitologas ir Lietuvos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

M.Pocius po operacijos dar keletą dienų praleis ligoninėje, kur gydytojai stebės, kaip gyja jo nugara. Automobilio bent porą savaičių negalėsiantis vairuoti krepšininkas nežino, ar šį sezoną dar galės gyvai stebėti „Žalgirio“ žaidimą.

„Nors ir noriu komandos draugus palaikyti nuo suolelio, tačiau tikiuosi, kad LKL finalo serija mūsų naudai baigsis greitai. Kol kas turėsiu laikytis lovos režimo“, - sakė M.Pocius, spėjęs išvysti vakarykštę žalgiriečių pergalę vos atsigavęs po narkozės.

Krepšininką operavo KMUK Stuburo ir periferinių nervų chirurgijos skyriaus vedėjas Bronius Špakauskas.


Šiame straipsnyje: Martynas Pocius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Martynai

Martynai portretas
sveik ir tvirtėk, Tavęs komandai labai reikia

Domantas

Domantas portretas
"Žalgiris" laimės ir be Martyno. Gi rinktinė kažin? Tikėsimės sėkmingo pasiruošimo Europos čempionatui, o vėliau ir rezultatyvaus žaidimo rinktinėje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių