Po neįvykusio perversmo – vestuvės

 

Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) ataskaitos ir rinkimų konferencijos opozicijos pastangos iš posto išversti federacijos vadovus subliūško, rašo sportas.info.

Pastarasis ketverių metų olimpinis ciklas Lietuvos irkluotojams buvo kaip niekada sėkmingas, nors federacija iš visų pusių ir buvo draskoma nesutarimų. Ataskaitą skaitęs pusantrų metų LIF vadovaujantis Dainius Pavilionis teigė, kad jis neatsimena metų, jog mūsų irklo meistrai pelnytų tiek daug medalių per pasaulio ir Europos įvairaus amžiaus grupių čempionatus, olimpines žaidynes.

Kai viskas vyksta lyg sviestu patepta, kai kitais metais iškovota teisė Trakuose rengti pasaulio jaunių čempionatą, atsiranda tokių, kurie nori nuversti gerai dirbusius LIF vadovus ir patys sėstis į jų kėdes. Jau pati konferencijos pradžia buvo nervinga, ji dėl smulkmenų vėlavo net 50 minučių. Abi pusės aiškinosi, kurie klubai turi teisę balsuoti, o kurie ne.

Nemalonioje situacijoje atsidūrė Kauno irklavimo mokykla, kuri, nors ir mokėjo federacijai 150 litų klubo nario mokestį, tačiau nebuvo padavusi pareiškimo įstoti į Lietuvos irklavimo federaciją ir pagal federacijos įstatus neteko balsavimo teisės.

Konferencijos metu jautėsi, kad prieš dabartinius Lietuvos irklavimo federacijos vadovus yra nusiteikę pakeisti irklavimo treneriai kaunietis Antanas Lavickas, trakiškiai Daiva ir Algis Mačiuliai, klaipėdietė Eglė Kvedarienė, Kauno irklavimo mokyklos direktorius Arvydas Sapka, kiti. Tačiau jie perversmui nebuvo pasirengę,  neturėjo savo programos. Opozicijai nepavyko  konferencijos darbo pakreipti jiems palankia linkme.

Konferencija ramiai tęsė savo darbą, atliko visas procedūras, kurios buvo reikalingos ataskaitos ir rinkimų konferencijai. Prieš prasidedant konferencijai buvo atlikta ir maloni misija – pirmą sykį išrinkti LIF garbės nariai. Jais vienbalsiai tapo Šveicarijoje gyvenantis Verneris Zwimpferis, daug padedantis Lietuvos irkluotojams, ir legendinis irkluotojas Vytautas Briedis. Šie abu pirmieji federacijos Garbės nariai bus apdovanoti per įvyksiantį Naujametinį irkluotojų balių.

VADOVYBĖ. Tapti Lietuvos irklavimo federacijos prezidentu pretendavo du kandidatai – vilnietis Dainius Pavilionis ir kaunietis Antanas Lavickas.

Balsavimo teisę turėjo 24 delegatai. Balsų dauguma (15:9) prezidentu perrinktas D. Pavilionis. Federacijos viceprezidentais buvo išrinkti trakiškė Rima Karalienė ir vilnietis Edmundas Daukantas. Jeigu federacijai, pakeitus įstatus, bus reikalingas dar vienas viceprezidentas, juo taps vilnietis Algirdas Raslanas.

Generalinės sekretorės pareigas toliau eis vilnietė Inga Okulevičienė, regatų komisijai vadovaus Aivaras Karalius, revizijos komisijai – Kastytis Kmitas, į Vykdomąjį komitetą taip pat pateko  šiaulietis Kęstutis Butkus, trakiškis Kęstutis Ramanauskas, vilnietė Aušra Lingienė ir klaipėdietis Liudas Mileška. Kiti trys Vykdomojo komiteto nariai paaiškės vėliau.

Kai buvo išrinkta naujoji valdžia ramiau galėjo atsikvėpti federacijos viceprezidentas Edmundas Daukantas ir generalinė sekretorė Inga Okulevičienė. Po šešerių metų gražios draugystės šį penktadienį jie nutarė sumainyti aukso žiedus. LIF Vykdomajame komitete yra dar viena šeima, tai – Rima ir Aivaras Karaliai.

Buvęs ilgametis Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Artūras Jukna, baigiantis konferencijai,  visus kvietė vienytis, padėti federacijos prezidentui, telktis bendram darbui. Naujosios LIF vadovybės pirmiausiai ir laukia nelengvas uždavinys – suvienyti mūsų trenerius (per konferenciją didžiausią nepasitenkinimą kėlė tie, kurie pastaruoju metu neparengia didelio meistriškumo irkluotojų).

INICIATYVA. Konferencijoje buvo galima išgirsti ir malonių naujienų apie besiplečiančią irklavimo bazė. Plojimais buvo sutikta žinia, kad jau ateinantį pavasarį pagaliau bus įrengta irklavimo trasa Šiaulių Talšos ežere. Garsaus praeityje irkluotojo, triskart pasaulio čempiono, o dabar Vilniaus vicemero Jono Pinskaus  iniciatyva Vilniuje suformuotas sklypas naujai irklavimo bazei statyti.

Numatyta rekonstruoti klaipėdiečių irklavimo bazę, padedant LIF prezidentui D. Pavilioniui, jau yra parengta galimybių studija. Belieka gauti pinigus projektavimo darbams, o pati bazės renovacija  numatyta 2014-2016 metais.

 


Šiame straipsnyje: irkluotojaiirklavimo federacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Puiku, kaip visada, šeimyninė ranga turi savo pranašumus. Išeitis, kad išvengti konfliktų bųtų jei irklavimą kultivuotų tik Vilniaus miestas ir dar Trakai.Žodžiu "rytų fronte nieko naujo"Sėkmės draugai!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių