Po atkaklios kovos „Žalgiris“ įveikė „Rūdupio“ pasipriešinimą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išlieka nepralaimėję Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) čempionate. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė Prienų „Rūdupio“ komandą 76:74 (28:18, 16:22, 14:21, 18:13). Tai buvo vienuoliktoji žalgiriečių pergalė BEKO-LKL pirmenybėse.

Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą šį sezoną susitinka Kauno „Žalgirio“ ir Prienų „Rūdupio“ krepšininkai. Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) čempionato dvikovą tiesiogiai transliuoja SPORT1 televizija. Po trečiojo kėlinio rezultatu 61:58 pirmauja „Rūdupis“.Žalgiriečiai BEKO-LKL čempionate yra laimėję visas 10 rungtynių.

Prieniškiai per 13 mačų pasiekė 11 pergalių, tarp jų ir prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, o po kartą pralaimėjo Šiaulių „Šiauliams“ ir Klaipėdos „Neptūnui“.Kauniečiai pirmosiomis rungtynių minučių rungtyniavo susikaupę ir greitai įgijo pranašumą. Po Pauliaus Jankūno ir Vytenio Lipkevičiaus dvitaškių bei dviejų Sonny Weemso tolimų metimų „Žalgiris“ pirmavo 10:3. Netrukus Mantas Kalnietis įmetė tritaškį greitoje atakoje, tačiau „Rūdupio“ krepšininkai irgi porą kartų rado kelių prie šeimininkų krepšio – 15:9.

M.Kalnietis pasižymėjo ir iš po krepšio įmesdamas su pražanga, S.Weemsas pridėjo dvitaškį ir atliko perdavimą Milovanui Rakovičiui – 22:9. Po Arno Labucko tritaškio Dainius Šalenga ir M.Rakovičius padidino persvarą iki 15 taškų (27:12). Per paskutiniąją pirmojo kėlinio minutę skirtumas šiek tiek aptirpo – 28:18.Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai spurtavo 8:0, kai M.Rakovičius įmetė iš vidutinio nuotolio, taškus pelnė Tadas Klimavičius, o Paulius Jankūnas dėjimu pradžiugino „Žalgirio“ arenoje susirinkusius 8000 žiūrovų – 36:21.

Kauniečių pranašumas dar labiau išaugo S.Weemsui sumetus tris baudas bei pataikius trečiąjį tritaškį – 42:25. Tuomet „Rūdupis“ pelnė 9 taškus. Po dviejų minučių pertraukėlių „Žalgirio“ gynyba stabilizavosi, bet varžovų krepšys buvo užrištas net penkerias minutes. Taškų sausrą nutraukė M.Rakovičiaus baudų metimai, kurie prieš didžiąją pertrauką paliko 4 taškų žalgiriečių persvarą – 44:40.

Šeimininkų bėdos prasitęsė ir trečiojo kėlinio pirmoje pusėje. Per daugiau nei 5 minutes rezultatyvūs buvo tik baudą ir dvitaškį įmetęs Robertas Javtokas bei du taškus pridėjęs M.Kalnietis. Tuo pasinaudodamas „Rūdupis“ išlygino rezultatą – 49:49, o kauniečiams netaikliai metant baudas Adas Juškevičius net ir išvedė svečius į priekį 54:53. Po M.Rakovičiaus penktojo taško iš eilės ir T.Klimavičiaus dvitaškio „Žalgiris“ minimaliai pirmavo, bet į „Rūdupį“ grįžusio Povilo Butkevičiaus du dėjimai užbaigė trečiąjį kėlinį Prienų ekipos naudai – 61:58.Ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo „ardami“ gynyboje ir 6 minutes neleido varžovams pasižymėti.

Puolime ne viskas ėjosi sklandžiai – išsisuko du M.Kalniečio tritaškiai metimai, bet iš toli taikliai atakavo P.Jankūnas, reidą po krepšiu sėkmingai užbaigė S.Weemsas. Po P.Jankūno baudos metimo ir dvitaškio „Žalgiris“ pirmavo 66:61. A.Labuckas ir A.Juškevičius galiausiai atrišo varžovų krepšį, tačiau R.Javtokas atsakė dėjimu, o M.Kalnietis įskraidino du tritaškius – 74:66. Likus žaisti pusantros minutės Manto perdavimą taškais pavertė S.Weemsas, tačiau tai buvo paskutiniai kauniečių taškai šiose rungtynėse.

Per likusį laiką „Rūdupis“ sugebėjo priartėti 74:76 ir turėjo šansą paskutinei atakai. Visgi, M.Kalnietis blokavo Gedimino Oreliko metimą ir „Žalgiris“ į savo sąskaitą įsirašė dar vieną pergalę.


Šiame straipsnyje: Žalgirisrūdupis

NAUJAUSI KOMENTARAI

ojojoj

ojojoj portretas
zalgiris iveike balbieriskio traktorista!!!

Joo

Joo portretas
Ir ka jie veiks Barselonoje? :)

centras

centras portretas
is Ispanijos sugriz visai paluze , geriau jau nevaziuotu...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių