P.Nausėda pasitraukė iš LLRF prezidento posto

Iš Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidento posto atsistatydinęs Petras Nausėda  teigia nieko nekaltinantis, tačiau kritikuoja sporto organizacijų valdymą.

„Noriu pranešti, kad nuo šios dienos oficialiai palieku Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidento  ir tarybos nario pozicijas“, - savo kalbą neeiliniame LLRF tarybos posėdyje pradėjo P. Nausėda.

„Dvejus metus turėjau absoliučią Federacijos narių paramą ir pasitikėjimą, tačiau pastaruoju metu prasidėję nesutarimai Tarybos viduje, nepasitikėjimas vienas kitu ar tiesiog nenoras dirbti komandoje man yra nepriimtinas, - tęsė P. Nausėda. - Esu komandinio darbo žmogus ir viešojoje erdvėje neatlygintinai dirbti darbus įmanoma tik bendraminčių kolektyve - ir kai lengva, ir kai sunku“.

Pasak P. Nausėdos, atsistatydinti iš einamų pareigų paskatino pastarasis skandalas dėl neadekvačių samdomo darbuotojo veiksmų, pažeminus visus Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjus.

„Nenoriu nieko kaltinti, tiesiog suprantu, kad reikės dar nemažai laiko kol naujieji gyvenimo sąlygas diktuojantys valdymo, bendravimo, atsakomybės veiksniai viešosios organizacijose, tokiose kaip sporto federacijos išstums nusistovėjus ir seniai gyvenimo ritmu nealsuojančius stereotipus, - kalbėjo P. Nausėda. - Niekada neleisiu pašaliniams žmonėms šmeižti savo komandos – dabar aš buvau sporto komandos narys ir jei man teko būti kempine, kuri privalo sugerti kritiką – aš stosiu mūru.“

„Šie dveji metai buvo kaip gyvenimo mokykla. Įgavau daug patirties, kuri, be abejo, bus naudinga ir prasminga mano ateities darbuose. Dėkoju žmonėms, kurie daug nuveikė kartu vardan ledo ritulio", - sakė P.Nausėda.

Dabar jau buvęs LLRF prezidentas taip pat pateikė sąrašą darbų, kuriuos jam pavyko nuveikti. „Per dvejus metus esu nuveikęs galybę matomų ir nematomų darbų ir už juos esu dėkingas komandos nariams - sportininkams, Tarybos nariams, Federacijos nariams - už jų paramą ar kritiką, veiklumą ar neveiklumą“, - kalbėjo jis.

LLRF prezidento postą palikęs ledo ritulininkas teigė, jog iš darbo su ledo ritulio federacija metu negavo asmeninės naudos. „Per šiuos daugiau nei dvejus nemokamos veiklos metus niekada nesiekiau ir neturėjau asmeninės naudos, tik savo noro, atsidavimo ir pasiaukojimo vedamas skyriau savo laiką, žinias ledo ritulio labui. Linkiu ledo rituliui paties geriausio“, - sakė P.Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai

Gerai portretas
kad pasitraukė pats. Toks federacijos vadovas, kuris nemato nieko blogo, kad turnyro metu, atšventė su SPORTININKAIS, savo gimtadienį - nereikalingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių