P.Jankūnas: smagu važiuoti į pasaulio čempionatą

Į Kauno „Žalgirio“ gretas grįžtantis Paulius Jankūnas ketvirtadienį kartu su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine išvyko į Turkiją.

205 cm ūgio žalgirietis bus vienu iš dvylikos krepšininkų, kurie gins mūsų šalies garbę šeštadienį startuosiančiame pasaulio čempionate.

Per vieną paskutinių rinktinės treniruočių paklaustas, ką jam reiškia patekimas į nacionalinę komandą, po to kai praėjusiais metais tapo paskutiniuoju, kurio paslaugų atsisakė komandos treneriai, P.Jankūnas sakė, jog nors yra smagu patekti į galutinį dvyliktuką. Pasak jo, nepatekimas į rinktinę – tik papildomas stimulas dirbti ir tobulėti.

Rinktinėje šią vasarą įvyko esminiai pasikeitimai – komandai vadovauja naujas strategas Kęstutis Kemzūra.

„Kiekvieną kartą atėjus naujam treneriui, jis atsineša savo taktiką, sistemą, kurią bando pritaikyti, todėl viskas skiriasi“, - nacionalinės ekipos pasikeitimus pakomentavo P.Jankūnas.

Šiemet kitoks trenerių štabas ir Kauno „Žalgirio“ stovykloje – ekipą į pergales ves strategų komanda iš Serbijos.

„Gal kiek neįprasta, kad „Žalgirio“ treneris bus serbas, bet tai natūralus dalykas šiuolaikiniame krepšinyje“, - sakė į komandą grįžęs krepšininkas.

Kaip ir dar trys žalgiriečiai, prie gimtosios ekipos P.Jankūnas galės prisijungti tik po pasaulio čempionato pabaigos, rugsėjo viduryje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių