Pirmoji V.Čmilytės nesėkmė Europos šachmatų pirmenybėse

Pirmąją nesėkmę Gruzijoje vykstančiose Europos moterų šachmatų pirmenybėse iškovojo 130-ties dalyvių turnyro lyderė Viktorija Čmilytė (ELO koeficientas 2504).

Po penkių pergalių čempionato starte Lietuvos šachmatininkė ketvirtadienį šeštajame rate juodosiomis figūromis pralaimėjo bulgarei Antoanetai Stefanovai (2506) ir turi 5 taškus iš 6 galimų.

Kaip ir V. Čmilytė po 5 taškus turi dar šešios šachmatininkės - ukrainietė Kateryna Lahno (2530), bulgarė Antoaneta Stefanova (2506), gruzinė Bela Chotenašvili (2470), švedė Pia Kramling (2468), gruzinė Lela Džavakišvili (2454) ir rusė Marina Romanko (2387), su kuria V. Čmilytė penktadienį baltosiomis figūromis žais septintajame rate.

Trečiąją nesėkmę pirmenybėse patyrė ir su 3 taškais iš 6 galimų į 68-ąją poziciją iš 49-osios nukrito kita Lietuvos šachmatininkė Deimantė Daulytė (2306), ketvirtadienį juodosiomis figūromis turėjusi pripažinti rusės Anastasijos Savinos (2389) pranašumą.

Kita lietuvės varžove bus gruzinė Meri Žoržoliani (2136). D. Daulytė septintojo rato partiją žais baltosiomis figūromis.

Europos šachmatų čempionė paaiškės gegužės 18-ąją po vienuolikos ratų varžybų šveicariška sistema. Keturiolika pajėgiausių Senojo žemyno pirmenybių žaidėjų iškovos kelialapius į pasaulio čempionatą.


Šiame straipsnyje: Viktorija Čmilytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

m

m portretas
nesekme galima iskovoti ?

Domantas

Domantas portretas
Pirmąją nesėkmę Gruzijoje vykstančiose Europos moterų šachmatų pirmenybėse iškovojo 130-ties dalyvių turnyro lyderė Viktorija Čmilytė (ELO koeficientas 2504). Pasirodo, kad ir nesėkmę reikia... iškovoti.

Jooo

Jooo portretas
Pakartosiu tai ka jau rase kiti komentatoriai, "iskovojo nesekme", fantastika, tokio sedevro skaityti dar neteko. Tur but ir minties genijus Romanovas nesugebetu genialiau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių