Pirmasis Ignalinoje bėgimas Tarzano takais „neprisvilo“

Šeštadienį Ignalinoje aplink Ilgio ežerą vyko pirmasis atviras rajono bėgimas „Lietuvos tarzano“ taurei laimėti.

Bėgimo tikslas – populiarinti bėgimą, propaguoti sveiką gyvenseną, pagerbti daug metų rajono miškuose tarzanavusio Algimanto Arcimavičiaus (1942–2008) atminimą.

Jo paskutinė stovyklavietė buvo tarp Ilgio ir Balčio ežerų.

Bėgimo dalyvius pasveikino rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė. Ji išreiškė viltį, kad šis bėgimas taps tradiciniu, o jame dalyvaus vis daugiau bėgikų.

„Neprisvilo“ ir pirmasis bėgimas. Jame dalyvavo 52 įvairaus amžiaus bėgimo entuziastai (38 vyrai ir 14 moterų) iš Utenos, Panevėžio, Vilniaus, Visagino, Kauno, Zarasų ir, žinoma, mūsų rajono. Kitais
metais šis bėgimas bus įtrauktas į respublikinių sporto renginių kalendorių, tad turėtų būti dar gausesnis.

Bėgikai pagal amžių buvo suskirstyti į tris grupes: 14–18 m. (bėgo 5 km tik aplink Ilgio ež.), 19–39 m. (bėgo 8,3 km – iki Vidiškių ir po to aplink Ilgį) bei 40 metų ir vyresni (8,3 km). Visų amžiaus grupių moterys bėgo 5 km distanciją.

Dalyvių amžius labai įvairus. Jauniausiam bėgikui Deividui Kliševičiui – 12 metų, vyriausiam, uteniškiui Petrui Kauneliui – 63-eji. Visų amžiaus grupių bėgikai startavo vienu metu, tik bėgo skirtingomis trasomis.

Amžiaus grupių nugalėtojai apdovanoti taurėmis ir medaliais, prizininkai – medaliais, visi dalyviai ir dovanomis, kurių visiems parūpino renginio rėmėjas – įmonė STIHL.

Po finišo išdalinus apdovanojimus, renginys dar nesibaigė. Vyko įvairios rungtys, kurių nugalėtojai taip pat gavo STIHL prizų. Čia pat susibūrusios komandos rankiniu pjūklu pjovė rąstą (kas greičiau nuo jo atpjaus kaladę), buvo pateiktos keturios skirtingų medžių šakos, reikėjo atpažinti – kuri kokio medžio, iš kelių medienos pagalių reikėjo išsirinkti vieną ir su rankiniu pjūklu atpjauti nuo jo... kilogramą malkos. Atpjauti gabalai čia pat buvo sveriami.

Tiksliausiai atpjauti pataikė ignalinietis Sergejus Beleckis. Jo malka svėrė 1 kg ir 30 g.

Šio bėgimo sumanytojai – Lietuvos arboristikos centro darbuotojai Inga ir Algis Daveniai. Inga – mūsų kraštietė iš Šiūlėnų, buvusi Gaidelytė. Ji  sakė, kad gerai pažinojo Tarzaną, visad žavėjosi jo požiūriu į gamtą – su ja bendrauti, bet ne užkariauti, todėl ir kilo mintis rengti bėgimą, skirtą jo atminimui. Pirmasis bėgimas, pasak ponios Ingos, pavyko, ir tuo ji džiaugiasi.

Džiaugėsi ir visi atėję, kaip visada, negausūs žiūrovai. Džiaugėsi puikiu oru, išvysta atrakcija, saviškių sėkme, gera nuotaika. Renginio metu visą laiką Tarzano atminimui degė žvakutė.

Bėgimo rezultatai

Vyrai

14–18 m.

1. Artiom Serdiukov, Visaginas, 18.32 min.

2. Evaldas Šakalys, Utena

3. Artur Bartaševič, Ignalina

19–39 m.

1. Vitalijus Afanasjevas, Ignalina, 33.25 min.

2. Irmantas Nalivaika, Ignalina

3. Andrius Šakėnas, Utena

40 m. ir vyresni

1. Valdas Gudaitis, Panevėžys, 31.58 min.

2. Petras Rebuckas, Vilnius

3. Gintautas Černiauskas, Vilnius

Moterys

14–18 m.

1. Neda Bukovskytė, Utena, 21.07 min.

2. Samanta Kolosovaitė, Utena

3. Ingrida Ardišauskaitė, Utena

19–39 m.

1.Natalija Kačergina, Visaginas, 19.54 min.

2. Edita Ryliškienė, Ignalina

3. Bėgikė distancijos nebaigė.

40 m. ir vyresnės

1. Jurina Paslauskienė, Ignalina, 25.49 min.

2. Audronė Vitkūnaitė, Utena

3. Stasė Bareckienė, Ignalina



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių