P.Gasolis: vėlavome, nes naktį žiūrėjome „US Open“ turnyro finalą

Ispanijos rinktinės žvaigždė Pau Gasolis vos tik atvykęs į Kauną buvo apsuptas savo šalies žurnalistų. Atidavęs duoklę Jungtinių Tautų vaikų fondo UNICEF organizatoriams, ispanas po keliolikos minučių sutiko pasidalinti mintimis ir apie rytoj vyksiančią Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalio dvikovą su slovėnais.

„Žinoma, kad esame favoritai , tačiau šis statusas nieko negarantuoja, - stengėsi kuklus išlikti vidurio puolėjas. – 2007-aisiais metais mes taip pat buvome favoritai, tačiau netikėtai pralaimėjome finalo dvikovą Rusijos rinktinei.“

Į Kauną ispanai atvyko vėliau nei tikėtasi, kadangi dauguma žaidėjų atsikėlė šiek tiek vėliau nei buvo liepta. Pasak P.Gasolio, to priežastis labai paprasta – naktį dauguma žaidėjų žiūrėjo savo tautiečio Rafaelio Nadalio dvikovą su serbu Novaku Džkovočiumi „US Open“ teniso turnyro finale. Ispanas pralaimėjo mačą, tačiau nepaisant to net keli krepšinio rinktinės žaidėjai savo geram bičiuliui nusiuntė raginamąsias žinutes.

„Slovėnija – tikrai gera komanda ir bus labai pavojinga, Privalome kontroliuoti įvykius aikštėje nuo pat pirmųjų dvikovos minučių“, - pripažino Ispanijos rinktinės žvaigždė.

„Centras“ nebuvo linkęs sureikšminti slovėnų rinktinei vadovaujančio serbo Božidaro Maljkovičiaus autoriteto. „Žinau, jog jis yra vienas tituluočiausių Europos trenerių, tačiau aikštelėje teks grumtis ne su juo ir jo titulais, o su slovėnų žaidėjais“, - šyptelėjo P.Gasolis.

Europos čempionų lyderis prisipažino, kad vis dar jaučia kulkšnies skausmus, tačiau nepaisant to, žada atiduoti visas jėgas. „Negaliu žaisti visu 100 procentų, tačiau žinau, jog padarysiu viską, kad rytoj švęstume pergalę“, - teigė krepšininkas.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių