Pele: šiuo metu L.Messi yra geriausias pasaulyje

Futbolo legenda brazilas Pele tiki, kad Lionelis Messi yra neabejotinai geriausias futbolininkas pasaulyje šiuo metu. Tačiau, Pele deda dideles viltis į "Santos" klubo (Brazilija) žvaigždę Neymarą.

24-erių L.Messi žaisdamas „Barcelona“ klube pastaruosius dvejus metus laimėjo geriausio žaidėjo pasaulyje prizą. Neseniai argentinietis pakilo į antrąją vietą tarp rezultatyviausių visų laikų klubo žaidėjų.

Pele, vadinamas visų laikų geriausiu futbolo žaidėju, mano, kad nėra jokių abejonių, jog argentinietis šiuo metu yra vienintelis pretendentas į geriausio žaidėjo titulą. „Šiandien yra Messi, jis yra geriausias žaidėjas šiuo metu. Nematau nė vieno, kuris yra geresnis“, - sakė Pele.

Kol argentiniečiai L.Messi ir Diego Maradoną gali vadinti geriausiais visų laikų savo šalies žaidėjais, brazilai turi daugiau kandidatų. Tarp jų, žinoma, pirmauja Pele. Buvęs „Santos“ ir Niujorko „Cosmos“ puolėjas džiaugiasi, kad nesibaigiančioje Brazilijos futbolininkų gausoje atsirado dar vienas talentas - Neymaras.

Paklaustas, ar jaunasis žaidėjas kada nors galėtų būti geriausiu pasaulyje, Pele atsakė: „galbūt Neymaras kol kas yra per jaunas būti geriausiu. Jis žinomas dar tik porą metų. Tuo tarpu, L.Messi, jau kelis“, - kalbėjo Pele.

Tačiau, Brazilijos legenda negailėjo pagirų jaunąjam puolėjui. „Bet kokiu atveju, jau dabar nėra abejonių, kad Neymaras yra puikus žaidėjas. Jis turi gerus įgūdžius, yra labai pavojingas, žaidžia protingai. Jam reikia daugiau patirties, šiek tiek laiko“, - sakė brazilas. „Jis turi susikurti pagrindą. Neymaro laukia gera ateitis, bet, tam, kad būtum geriausias, turime dar palaukti porą metų“, - pridūrė Pele.

Jau daugiau negu metus futbolo pasaulyje sklinda kalbos apie galimą Neymaro persikėlimą iš „Santos“ klubo. Manoma kad jis gali tapti brangiausiu jaunuoju futbolininku per visą istoriją. „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandos pasiruošusios už jį sumokėti 40 milijonų eurų (apie 140 mln. litų).

Pele, kuris patarinėja Neymarui, tikisi, kad vunderkindas savo gimtajame klube dar pasiliks kuriam laikui.


Šiame straipsnyje: pelėMessiNeymaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių