A. Paulauskas palieka Vilnių ir keliasi į Eurolygos klubą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Algirdas Paulauskas po daugiau nei pusmečio pertraukos pajus klubinio krepšinio skonį.

53 metų specialistas iki sezono pabaigos vadovaus Rusijos Orenburgo „Nadežda“ ekipai, kuri taip pat kovoja moterų Eurolygoje.

„Džiaugiuosi, kad grįžtu dirbti, nes negali prarasti kontakto su aukščiausio lygio komandomis ir su Eurolyga, – „BasketNews.lt“ sakė Paulauskas. – Tačiau nesinori išvažiuoti iš namų.“

Strategas, kuris į naują klubą išvyksta antradienį, praėjusį sezoną tapo Rusijos moterų krepšinio lygos čempionu. Tačiau Jekaterinburgo UMMC klubo vadovai nepratęsė kontrakto su Paulausku, nes komanda neiškovojo Eurolygos čempionių titulo.

„Nadežda“ klubo užmojai – ne tokie dideli kaip UMMC ekipos.

„Kaip bus Eurolygoje – taip, o Rusijoje reikia išsaugoti pernai iškovotą trečiąją vietą“, – sakė Paulauskas.

Jis Orenburgo klube užims Aleksandro Kovaliovo vietą. Rusas dėl sveikatos problemų negali tęsti darbo ir šiuo metu gydomas ligoninėje.

Lietuvos rinktinės treneris apie naują darbą informavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovus.

Pernai LKF garbės prezidentas Vladas Garastas pareiškė, jog nacionalinės komandos treneriai privalo dirbti ir su klubais. „Treneris yra kaip chirurgas, kuris kiekvieną dieną, visus metus turi operuoti. Negali būti jokių pertraukų“, – tuomet sakė Garastas.

Išvykdamas į Rusiją Paulauskas paliks Vilniaus „Jaunųjų talentų“ klubą. Nuo praėjusių metų pabaigos jis tapo Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) žaidžiančios ekipos treneriu-konsultantu. „Jaunųjų talentų“ komandai vadovauja Paulausko žmona Diliara Velišajeva.

„Reikėtų tęsti darbą, žmona turi kelias grupes ir fiziškai sunkiai spėja. Kai kurias žaidėjas žinau nuo pirmos dienos, kai jos atėjo į treniruotes, jos man kaip šeima“, – tikino Paulauskas, neatmetantis galimybės grįžti į Vilniaus klubą ateityje.






NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių