Paskutinėse rungtynėse lietuviai nenori išklysti iš pergalių kelio

Nors mačas su Libanu abiems komandoms tebus formalumas, Lietuvos krepšinio rinktinė nusiteikusi aršiai kovoti dėl penktosios pergalės.

Prieš paskutiniąją Pasaulio čempionato D grupės dvikovą tiek Lietuvos, tiek Libano krepšininkai galėjo ramiai krautis lagaminus: lietuviai rengiasi kelionei į atkrintamąsias varžybas priimsiantį Stambulą, o jų varžovams teks vykti namo.

Nepriklausomai nuo šio mačo rezultato trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai užsitikrino pirmąją vietą grupėje, tuo tarpu libaniečiai nebepakils aukščiau penktosios pozicijos.

Vis dėlto dviejų krepšinio šalių akistatai rimtai nusiteikti mėgino abi ekipos.

„Nenorime sugadinti geros nuotaikos. Su Libanu eisime kovoti tik dėl pergalės, kad palaikytume komandos dvasią“, - aiškino Lietuvos rinktinės puolėjas Tadas Klimavičius.

„Lietuvos komanda mums - didelis iššūkis. Net jei nepavyktų laimėti, norime garbingai kovoti ir gerinti Libano įvaizdį pasaulyje“, - kalbėjo Libano krepšininkas Ali Fakhreddine‘as.

Nors tiek Lietuvoje, tiek Libane krepšinis yra ypatingu dėmesiu besimėgaujanti sporto šaka, šių komandų keliai dar niekada nebuvo susikirtę.

„Visa Lietuva tikisi, kad jūs laimėsime šį mačą, o Libanas laukia, kad mes kovosime. Abiejų komandų sirgaliai yra pamišę dėl krepšinio, todėl šios rungtynes bus ypatingos“, - 1diena.lt sakė Libano rinktinę treniruojantis specialistas iš JAV Tabas Baldwinas.

Libano komandoje pirmaisiais smuikais griežia 4 mln. gyventojų turinčios šalies krepšinio legenda Fadis El Khatibas bei lietuviams kur kas labiau pažįstamas aukštaūgis Jacksonas Vromanas. Libano pilietybę priėmęs amerikietis 2008 m. atstovavo Vilniaus „Lietuvos rytui“, kol priverstinės pertraukos jo karjeroje nepadarė šiurpi krūtinės trauma, dėl kurios net buvo iškilęs pavojus žaidėjo gyvybei.

„Reikia gerbti kiekvieną varžovą ir rungtyniauti maksimalia jėga. Libano komanda turi visokių taktinių gudrybių, kaitalioja gynybos sistemas. Nebus taip paprasta. Kai laimi, visada atrodo, kad viskas pavyko labai sklandžiai. Bet tam reikia įdėti daug pastangų. Jeigu išeisime nusiteikę užmėtyti priešininkus kepurėmis, būsime nubausti tą pačią minutę“, - 1diena.lt kalbėjo K.Kemzūra.

Vis dėlto Lietuvos rinktinės strategas neslėpė, kad nieko nebelemsiančiame mače leis pailsėti savo lyderiams: „Daugiau šansų gaus tie, kurie iki šiol mažiau žaidė.“

Libano komanda, kaip ir lietuviai, į Pasaulio čempionatą pateko tik nusipirkusi 0,5 mln. eurų kainavusį vardinį kvietimą, tačiau jis šiandienos Lietuvos ekipos varžovams laimės neatnešė. Libaniečiai sensacingai pradėjo turnyrą Izmire, įveikdami Kanadą ir sukeldami euforiją savo šalyje, bet vėliau patyrė tris nesėkmes prieš Naujosios Zelandijos, Prancūzijos ir Ispanijos krepšininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių