Pasiruošimas Londono olimpinėms žaidynės vyksta sklandžiai

Nacionalinės kūno kultūros ir sporto tarybos nariai sutinka – jeigu olimpinės žaidynės prasidėtų rytoj, jokių problemų ir kliūčių dalyvauti nebūtų.

“Pasiruošimas Londono olimpinėms žaidynėms vyksta pagal planą. Absoliučiais skaičiais įvardinti, kiek turime sportininkų besiruošiančių žaidynėms kol kas yra sunku, kadangi ne visi sportininkai baigė atrankas, - kalbėjo Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis. – Skaičių variantų gali būti labai daug. Jeigu olimpinės žaidynės prasidėtų rytoj, turime 51-ą sportininką, bet tai nėra galutinis skaičius“.

Pasak L. Tubelio, pagrindinis uždavinys šiuo metu yra sustyguoti visą pasiruošimo laikotarpį taip, kad sportininkams nieko nepritrūktų.

„Taip pat yra ir organizacinių klausimų, kuriuos sprendžiame kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) – išvykimas, stovyklos prieš žaidynes, sportininkus aptarnaujantis personalas“, - sakė L. Tubelis.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas patikino, kad ruoštis olimpinėms žaidynėms ir koordinuoti visus organizacinius reikalus padeda Lietuvos ambasada Didžiojoje Britanijoje.

„Jokių problemų neturime. Visi techniniai dalykai yra sutvarkyti. Jeigu jau dabar reikėtų vykti į žaidynes, drąsiai galėtume tai daryti“, - kalbėjo LTOK vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad į pirmąją žaidynių dalį Lietuvos sportininkų palaikyti atvyks šalie vadovė Dalia Grybauskaitė, o kiek vėliau atvyks ir Ministras pirmininkas Andrius Kubilius. „Sunku pasakyti, kiek dienų jie bus kartu su Lietuvos sportininkais, žinoma, mes norėtume, kad šalies vadovai sportininkus pagerbtų kuo ilgiau, - kalbėjo A. Poviliūnas. – Tiesiog džiaugiuosi, kad jie skirs dėmesio olimpinėms žaidynėms“.

Kiek Lietuvos sportininkų keliaus į Londoną, pasak A. Poviliūno, turėtų būti aišku liepos 13 dieną, kai vyks LTOK išplėstinis vykdomojo komiteto posėdis.

„Tada jau žinosime ir krepšinio atrankos turnyro rezultatus, todėl LTOK posėdyje patvirtins galutinį sportininkų sąrašą. Tik LTOK turi teisę siųsti arba nesiųsti vieną ar kitą sportininką į žaidynes. Teoriškai, galime nuspręsti nesiųsti netgi visus normatyvus įvykdžiusio sportininko. Tai mūsų valia, bet tokio atvejo dar nėra buvę – norime, kad visi normatyvus įvykdę sportininkai važiuotų į žaidynes“, - pabrėžė A. Poviliūnas.

Jis pabrėžė, kad bus kreipiamasi ir į tarptautines sporto federacijas dėl sportininkų, kurie buvo priartėję prie olimpinių normatyvų.

„Yra daug neaiškumų. Daug klaustukų vis dar yra likę tenisininko Ričardo Berankio reikaluose. Dėl jo mes kontaktuojame su tarptautine teniso sąjunga. Norime, kad R. Berankis gautų vardinį kvietimą. Sunku pasakyti, kaip baigsis ši istorija, bet mes dedame visas pastangas – po savaitės vyksime į Liuksemburgą, kur galbūt susitiksime su įtakingais vadovais. Tikimės, kad tada žinosime daugiau atsakymų, - pasakojo LTOK vadovas. – Kol kas derybos neperžengė asmeninių prašymų ribos, tačiau viliuosi, kad bus atsižvelgta į mūsų norus. Net neabejojame, kad jei Ričardas nebūtų patyręs traumos, jis būtų tapęs olimpiečiu“.


Šiame straipsnyje: Londono olimpiadaLTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Be gėdos

Be gėdos portretas
be jokios gėdos neatsakingai darome klaidas net straipsnio pavadinime???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių