Pasiklydę popieriai sukėlė sumaištį NKL

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių protokole atsidūrusi krepšininko Karolio Brusoko pavardė kelia aistrų antrajame Lietuvos krepšinio ešalone. Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vadovai dėl galbūt pažeistų lygos nuostatų kaltinami principingumo stoka.

Susipainiojo lygose

Aštuoniolikmetį krepšininką Karolį Brusoką tarp lygų ir klubų pasiklydę popieriai įvėlė į nemalonią situaciją.

Puolėjas šį sezoną pradėjo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) debiutavusioje Vilniaus "Perlo" komandoje. Sausį K.Brusokas persikėlė į kitą sostinės ekipą, rungtyniaujančią Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – "VKM-Perlą".

Sausio 23 d. vykusiose pergalingose "VKM-Perlo" rungtynėse su Kauno "Žalgirio-Sabonio mokyklos" komanda K.Brusokas pelnė pirmuosius savo taškus NKL.

Tačiau jau po trijų dienų jaunojo žaidėjo pavardė atsidūrė oficialiame LKL mačo tarp "Perlo" ir Panevėžio "Techaso" protokole.

Remiantis NKL nuostatais, žaidėjas, sezono metu perėjęs iš LKL klubo į NKL, negali grįžti atgal į LKL. Komandai, pažeidusiai šią nuostatą, turi būti anuliuojami rungtynėse, kuriose buvo registruotas toks žaidėjas, iškovoti taškai.

Nusprendė nebausti

Praėjusį sezoną nuobaudos dėl šio NKL taisyklių punkto pažeidimo sulaukė Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komanda, kuriai buvo įskaityti du techniniai pralaimėjimai.

Reikalaudama laikytis NKL nuostatų ir nubausti "VKM-Perlą", "Žalgirio-Sabonio mokykla" raštiškai kreipėsi į NKL.

Tačiau NKL vadovybė nusprendė nuobaudų neskirti motyvuodama tuo, kad K.Brusokas LKL rungtynėse tarp "Perlo" ir "Techaso" nežaidė ir net nebuvo pasirodęs salėje.

"Toks NKL sprendimas yra nepagrįstas. Oficialiame rungtynių protokole užfiksuotas akivaizdus faktas, kad K.Brusokas buvo registruotas LKL mačui su "Techasu". Tai savo parašu patvirtino ir mačo komisaras, atsižvelgęs į "Perlo" komandos prieš rungtynes pateiktą paraišką, kurioje buvo žaidėjo pavardė. Keisčiausia, kad savo nuostatus turinti ginti NKL dabar tiesiog nori nusiplauti rankas", – teigė "Žalgirio-Sabonio mokyklos" komandos vadovas Almantas Kiveris.

Parašė atgaline data?

Aiškindamasi situaciją, NKL kreipėsi į LKL teiraudamasi, ar K.Brusokas galėjo būti registruotas sausio 26 d. "Perlo" rungtynėms su "Techasu". LKL patvirtino, jog krepšininko lygos licencijos galiojimas buvo nutrauktas pagal sausio 21 d. datuotą "Perlo" paleidžiamąjį raštą. Tačiau pranešimą apie tai LKL iš klubo gavo tik sausio 28 d., todėl K.Brusoko pavardė buvo įtraukta į prieš tai vykusio mačo su "Techasu" protokolą.

"K.Brusoko paleidžiamasis raštas atsirado tik tada, kai pradėjome domėtis šiuo reikalu. Galbūt jis buvo pasirašytas atgaline data?" – svarstė A.Kiveris.

LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus dienraščiui teigė, kad dėl pavėluotai pateiktos informacijos apie K.Brusoką "Perlui" gali būti skirta drausminė nuobauda. Tiesa, T.Rimkus tvirtino, kad LKL klubai neretai uždelsia pranešti lygai apie komandą palikusius žaidėjus, mat LKL nuostatuose nėra aiškiai apibrėžta atsakomybė už tokį aplaidumą.

Įvyko techninė klaida

NKL direktorius Virginijus Bulotas atmetė prielaidas, kad lyga, nusprendusi nebausti "VKM-Perlo", gina šios komandos interesus.

"Jūs klystate. Tai, kad K.Brusoko pavardė atsidūrė tame protokole, LKL įvardijo kaip techninę klaidą, dėl kurios atsakinga "Perlo" komanda. Mes neturime įgaliojimų bausti už klaidas, kurios padarytos kitos lygos kito klubo. Aš neturiu to protokolo ir jis visai man neįdomus. Man reikalingas tik faktas, ar K.Brusoko LKL licencija tuo metu galiojo, ar jau ne. Aš neatlieku kriminalinio tyrimo, ar licencija buvo likviduota parašant paleidžiamąjį raštą atgaline data", – dėstė V.Bulotas.

Tokia NKL vadovų pozicija netenkina "Žalgirio-Sabonio mokyklos", kurios atstovai neatmeta galimybės klausimą dėl nuobaudos "VKM-Perlui" kelti NKL vykdomojo komiteto posėdyje.


Komentaras


Giedrius Aidietis, "Perlo" direktorius

Sausio 21 d. išdaviau K.Brusoko paleidžiamąjį raštą ir pateikiau jį NKL. Nuskenavęs raštą išsiunčiau elektroniniu paštu. Jeigu kas nors norėtų, galėtų pažiūrėti elektroninio pašto duomenis, ir nekiltų jokių abejonių. Kita vertus, LKL taisyklėse nėra nurodyta, per kiek laiko reikia informuoti LKL apie komandą paliekantį žaidėją. Žinoma, norint išvengti tokių nesusipratimų, geriausia būtų pranešti iškart, bet nuostatuose tai nėra apibrėžta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių