Pasaulio futbolo čempionato žodis – „vuvuzela“

„Vuvuzela“ pasaulio kalbininkų pirmadienį išrinkta pasaulio futbolo čempionato žodžiu. Anot jų, čempionatą labiausiai primins kurtinantys afrikietiški trimitai.

„Dar ilgai po to, kai atskirtos rungtynės ir įvarčiai pasimirs, pirmenybės bus prisimenamos kaip vuvuzelų pasaulio čempionatas“, – teigė Londone įsikūrusios bendrovės „Today Translations“ generalinė direktorė Jurga Zilinskiene.

Reikšmingiausią čempionato žodį rinko daugiau kaip 320 kalbininkų iš daugiau kaip 60 šalių. 75 proc. jų balsavo už „vuvuzelą“, praneša naujienų agentūra AFP.

„Pasaulio čempionato dėka, žodis „vuvuzela“ pateko į bendrinę pasaulio kalbą ir prisijungė prie tos grupės žodžių, kuriems vertimo nereikia“, – kalbėjo J. Zilinskiene.

Plastikiniai trimitai, kuriais triukšmą kėlė pasaulio čempionato sirgaliai, tapo naujienų objektais, juos greitai išgraibstė ir užsienyje. Ekspertai perspėjo, kad vuvuzelos gali pakenkti klausai.

Kalbininkų balsų gavo ir daug diskusijų sukėlęs oficialus Jabulani kamuolys, talismanas Zakumi ir „Bafana Bafana“ vadinama nacionalinė PAR rinktinė.  


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių