Pasaulio čempionė M. Čiuplytė: renginys pavyko puikiai

2013 metų pasaulio kiokušin karatė čempionatas Margaritai Čiuplytei ėjosi kaip per sviestą. Pirmame rate neturėjusi kovoti sportininkė užtikrintai įveikė visas varžoves ir apgynė 2009 metais iškovotą titulą.

Kovoje dėl aukščiausios prabos apdovanojimo Dmitrijaus Aleksandrovo auklėtinė įveikė 2011 metų absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionę Emi Shoguchi iš Japonijos bei atsirevanšavo už nesėkmę finale.

„Galutiniu rezultatu labai džiaugiuosi. Itin saldu nugalėti pasaulio čempionę. Maniau, jog finale reikės atiduoti daugiau jėgų, bet dvikova baigėsi per pagrindinį laiką,– po pergalės pasakojo M.Čiuplytė. – Pirmos dvikovos buvo sunkiausios. Tai tarsi važiavimas nuo kalno: iš pradžių sunkiau, o vėliau įsibėgėji. Džiaugiuosi, jog iki finalo įsivažiavau ir atsiskleidžiau“.

„Kiekvienos varžybos yra skirtingos, todėl sunku palyginti ar šiemet, ar prieš ketverius metus buvo sunkiau tapti čempione. Visada skaičiuoju ne tik pačias varžybas, bet ir pasiruošimą. Tai yra juodas ir sunkus darbas: tiek fizinis, tiek psichologinis“.

Vilniaus „Shin“ sporto klube besitreniruojanti M.Čiuplytė neslėpė, jog dabar labiausiai trokšta poilsio.

„Dabar noriu pailsėti ir pasimėgauti pergale, – teigė pasaulio čempionė. – Manau, jog šiame Europos čempionate nedalyvausiu, nes atrodo, jog gyvenu nuo čempionato iki čempionato. Norisi pailsėti, viską apmąstyti ir galbūt pridėti kažką naujo savo dvikovose. Kol kas galvoju tik apie poilsį“.

Kalbėdama su užsienio žiniasklaidos atstovais, sportininkė džiaugėsi, jog lietuviams puikiai pavyko suorganizuoti kiokušin karatė pasaulio čempionatą: „Lietuviai padarė viską, ką galėjo ir čempionatas buvo suorganizuotas itin profesionaliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių