A. Palšytė apie: sportą, manekenės karjerą ir dėjimą į krepšį

Airinė Palšytė vėl strykčioja – ne tik iš laimės, bet ir per kartelę. Visada besišypsančią, pasitempusią ir optimistiškai nusiteikusią sportininkę pernai nuliūdino dešiniojo kelio trauma, atėmusi visą žiemos sezoną, tačiau, skausmams mažėjant, platėja ir A. Palšytės šypsena.

„Neskubu, – nors ir norėtų greičiau, reabilitacijos neskubina 20-metė šuolininkė į aukštį. – Nusprendėme, kad geriau visiškai pasveikti. Skubant trauma gali atsinaujinti, o tada gydymas užtruktų dar ilgiau. Pavyzdžiui, negydyta čiurna man yra teipuojama jau net nežinau kelintus metus.“

Pernai Londone 11-ą vietą užėmusi žaidynių debiutantė šiemet žada vengti komercinių startų, o tinkamai pasiruošti tikisi iki liepą vyksiančio Europos iki 23 metų čempionato arba universiados: „Jie vyks beveik vienu metu, tad nepersiplėšiu – teks rinktis. Federacija norėtų, kad dalyvaučiau Europos čempionate, bet universitetas ir studentų sąjunga nori – kad universiadoje. Dar nežinau, ką pasirinksiu.“

Rugpjūtį A. Palšytės planuose – planetos pirmenybės. Sveikstanti trenerės Tatjanos Krasauskienės auklėtinė šiemet nėra griežtai užsibrėžusi aukščio, kurį bandys įveikti, tačiau tiki, kad vieną dieną peršoks du metrus. Ir daugiau.

„Nesu iš tų, kurios verkia, tačiau jeigu man tai pavyks, galiu nesusitvardyti ir kaip Rūta Meilutytė olimpiadoje“, – prisipažino A.Palšytė, kuri šiuo metu kartu su Nele Žilinskiene yra Lietuvos rekordo bendraautorė. N.Žilinskienė 196 cm peršoko dar 1994, o A.Palšytė – 2011 metais.

A. Palšytė papasakojo ne tik apie sportą. Prisiminė, kad buvo perspektyvi baleto šokėja, išsisukinėjo nuo palyginimų su manekene, prisipažino, kaip įdėjo į krepšį, kaip sekasi studijos Vilniaus universitete ir kiek uždirba šuolininkai į aukštį:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių