Pakilime esantis „Žalgiris“ galvoja tik apie revanšą

Į pergalių kelią sugrįžęs Kauno „Žalgiris“ rengiasi dar vienam žūtbūtiniam mūšiui. Ketvirtadienį sporto halėje lankysis Valensijos „Power Electronics“ ekipa. Nors pirmąją tarpusavio dvikovą svečiuose kauniečiai pralaimėjo 59:73, ant Eurolygos „Top 16“ bedugnės krašto laviruojantys kauniečiai žada revanšą.

 

„Laukia dar vienas sunkus mūšis. Ruošdamiesi šiam mačui turėjome nemažai problemų, kadangi vėl iš rikiuotės buvo iškritę keli žaidėjai. Džiugu, jog pagaliau jie grįžta į rikiuotę. Mes geriname savo žaidimą, tačiau „Power Electronics“ pastaruoju metu taip pat demonstruoja įspūdingą formą. Praėjusį savaitgalį jie įveikė Madrido „Real“ ir puikiai gynėsi. Padarysime viską, kad šias rungtynes laimėtume“, - po vakar vykusios treniruotės žadėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouras.

Treneris prasitarė, kad iki ketvirtadienio greičiausiai nespės pasveikti sirguliuojantis Mindaugas Kuzminskas. Jaunasis žalgirietis treniruojasi individualiai, tačiau tinkamai pasirengti dvikovai vargu ar sugebės.

 

Stabdys greitas atakas

 

Kauno komandą treniruojančio graiko įsitikinimu, pergalę prieš Valensijos ekipą garantuotų gera gynyba bei kuo mažesnis klaidų skaičius.

„Šiame mače turime kuo mažiau klysti. Išstudijavau „Power Electronics“ žaidimą ir pamačiau, kad jie labai mėgsta greitai pelnyti taškus. Ispanai demonstruoja greitą žaidimą ir taškus pelnyti stengiasi per pirmąsias 8-16 atakos sekundžių. Todėl privalome būti budrūs ir neleisti jiems pelnyti lengvų taškų“, - aiškino treneris.

 

I.Zouras sutinka, kad po pergalių prieš „Lietuvos rytą“ ir Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komanda yra emociniame pakilime. „Laimėjus prieš tokio lygio ekipą kaip „Fenerbahce Ulker“, tavo nuotaikos visuomet būna pakilios, - kalbėjo treneris. - Sugebėjome nugalėti vieną pajėgiausių Eurolygos komandų, tačiau negalime užmigti ant laurų ir privalome padaryti išvadas iš kiekvieno mačo.“

Komanda pakilime

Įspūdingai savaitgalį šalies čempionato rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ sužaidęs Tadas Klimavičius antrino treneriui ir taip pat žadėjo revanšą. „Pirmąsias rungtynes pralaimėjome 14 taškų skirtumu, tad privalome iškovoti pergalę. Tai yra pirmasis tikslas. Jei laimėti pavyktų dar didesniu skirtumu, nei pralaimėjome, būtų išvis nuostabu“, - kalbėjo puolėjas.

- Praėjusiose Eurolygos rungtynėse pagaliau sulaukėme tavo tritaškių. Ar kažko panašaus galime tikėtis ir šį ketvirtadienį?

 

- Stambulo komanda pasirinko tokią taktiką. Paliko mūsų komandos sunkiuosius puolėjus prie tritaškio linijos visiškai laisvus. Privalėjom tuo pasinaudoti. Gerai, jog tą dieną pavyko pataikyti, tačiau kaip bus ateinančiose rungtynėse, matysim.

- Ekipos žaidėjus pastaruoju metu kamavo traumos ir ligos. Ar tai netrukdo ruoštis lemiamam mačui?

- Po truputį vyrai grįžta į rikiuotę. Kiek blogiau jaučiasi tik M.Kuzminskas. Martynas Pocius ir Travisas Watsonas jau gali treniruotis. Tikiuosi, jog daugiau rūpesčių nebus ir nesirgsim, juk už lango vis dažniau šviečia saulė (juokiasi).

- Po pergalių LKF taurės turnyre ir Eurolygoje komanda yra emociniame pakilime? Ar šiuo metu „Žalgiris“ demonstruoja geriausią formą per visą sezoną?

- Sunku pasakyti. Sezono pradžioje taip pat žaidėme labai sėkmingai, tačiau dabar  sekė net kelios ypač svarbios rungtynės. Džiugu, jog pavyko laimėti tiek taurės finalą, tiek Eurolygoje stengiamės kabintis iš paskutiniųjų. Labiau pasitikime savimi.

- Esate sunkioje situacijoje. Kiekvienos rungtynės yra lemiamos. Ar nejaučiate papildomos įtampos dėl to, jog privalote laimėti abu likusius Eurolygos susitikimus?

- Taip toli mes negalvojame. Puikiai žinome situaciją, tačiau visą dėmesį skiriame tik ateinančiam mačui. Tik po mačo su „Power Electronics“ matysime, kokia iš tikrųjų yra situacija.

Kausis iš visų jėgų

„Visi suprantame, kokioje situacijoje esame. Po praėjusios savaitės pergalės prieš „Fenerbahce Ulker“ jaučiamės pakiliai ir tą patį tikimės pakartoti ketvirtadienį. Negaliu pažadėti pergalės prieš „Power Electronics“, tačiau galiu užtikrinti, kad padedami savų sirgalių kausimės atiduodami paskutines jėgas.  Turime laimėti, kadangi kitu atveju sezonas Eurolygoje mums baigsis, - teigė vienas „Žalgirio“ lyderių Martynas Pocius. - Panašioje situacijoje yra ir Valensijos ekipa. Nors ir pralaimėjo tris iš eilės rungtynes „Power Electronics“ yra stipri ekipa. Nei viena Ispanijos komanda nėra silpna, o mūsų varžovas praėjusį savaitgalį įveikė patį Madrido „Real“. Turėsime pasiraitoti rankoves ir kaip reikiant padirbėti. Privalome kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro. Tikimės, jog fantastiški mūsų sirgaliai padės iškovoti gyvybiškai svarbią pergalę.“

Daug sutapimų

Šis sezonas Valensijos komandai antrasis Eurolygoje. Pirmą kartą elitiniame Senojo žemyno turnyre ispanai žaidė 2003–04 metų sezone. Tada tuometinį „Pamesos“ klubą ir Kauno „Žalgirį“ likimas irgi buvo suvedęs „Top 16“ etape. Įdomu, kad tuomet, kaip ir šiemet, toje pačioje G grupėje taip pat žaidė ir „Ulker“ klubas.

Kaip ir prieš septynerius metus, priešpaskutinio turo rungtynės buvo žaidžiamos Kauno sporto halėje. Tą kartą sėkmė 100:87 sėkmė šypsojosi ispanams, o kauniečių duobkasiu tapo 30 taškų pelnęs Prancūzijos krepšinio legenda Antoine‘as Rigaudeau. „Žalgirio“ marškinėlius tada vilkėjęs A.Sabonis per 30 minučių surinko 17 taškų.

Pakilios nuotaikos

Valensijos krepšininkai į Kauną atvyksta būdami pakilios nuotaikos. 3-5 vietas su „Valladolid“ ir Vitorijos „Caja Laboral“ Ispanijos ACB čempionate besidalijantis klubas praėjusį savaitgalį pasiekė įspūdingą pergalę 59:52 prieš tituluotąjį Madrido „Real“ ir nutraukė pastarosios komandos septynių laimėtų rungtynių seriją.

Šiame mače „Power Electronics“ demonstravo įspūdingą gynybą. Ketvirtajame lemiame kėlinyje svečiai į Valensijos komandos krepšį sugebėjo įmesti vos 5 taškus. „Mes visada gerai žaidžiame svarbias dvikovas prieš stiprius varžovus. Mače su „Real“ puikiai gynėmės, o tai leido mums sėkmingai pereiti į greitą puolimą“, - pagrindines pergalės priežastis vardino Valensijos ekipą treniruojantis serbas Svetislavas Pesičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
linkiu tik pergalės

koks pakilimas

koks pakilimas portretas
gal palinkimas ? Pasilenkę už tai visi ir tarukia ;(

klaipeda

klaipeda portretas
buratine, galvok apie skolas, o jam dar pergale sapnuojasi..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių