Pabaigtuvių rungtynėse - išvargta pergalė prieš gruzinus

Lietuvos krepšinio rinktinė Vilniuje žaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš 2011-ųjų metų Europos čempionato startą.

Vilniaus "Siemens" arenoje mūsų komandos varžovė buvo madų Europos krepšinyje niekada nediktavusi Gruzijos rinktinė. Vis dėlto, nors mūsiškiai buvo laikomi aiškiais favoritais, svečiai sėkmingai priešinosi tris kėlinius. Kęstučio Kemzūros auklėtiniams gruzinus pavyko palaužti tik lemiamame, ketvirtajame ketvirtyje - 88:80.

Šiame mače komandai nepadėjo Darjušas Lavrinovičius. Aukštaūgis skundžiasi čiurnos skausmais ir buvo neregistruotas susitikimui. Tai reiškia, kad D.Lavrinovičiaus tikrai nepamatysime ir būsimose pirmenybėse.

Kito "nelaimingojo" - Mindaugo Lukauskio - pavardę rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra ištarė po šio mačo.

Lietuviai susitikimą pradėjo tokia startine sudėtimi: Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas, Simas Jasaitis, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Rungtynių pradžioje - lietuvių tritaškių kruša. Po Simo Jasaičio, Rimanto Kaukėno bei Manto Kalniečio tritaškių bei Roberto Javtoko taiklaus metimo iš po krepšio lietuviai priekyje - 11:2.

Pirmosiomis minutėmis lietuvių "centras" R.Javtokas gerokai pranoko išliaupsintą NBA rungtyniaujantį Gruzijos rinktinės lyderį Zazą Pačuliją.

Tomas Delininkaitis pratęsia tritaškių seriją - 23:15.

Vos kartą per pirmąsias 10 minučių suklydę lietuviai laimėjo pirmąjį kėlinį 25:19.

Antrajame kėlinyje gruzinai vis dažniau pradėjo rasti spragų šeimininkų gynyboje ir grėsmingai priartėjo 27:29.

Gruzinai aikštelėje jautėsi vis drąsiau. Po Viktoro Sanikidzės tritaškių mūsiškių pranašumas aptirpo iki minimumo - 39:38.

Svečiai pirmoje rungtynių pusėje laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių bei taikliau atakavo iš vidutinio nuotolio.

Tuo tarpu dažna Lietuvos rinktinės žaidėjų keitimų karuselė norimo rezultato nedavė. Šeimininkų atakos buvo skubotos ir dažnokai chaotiškos.

Prasidėjus paskutinei minutei gruzinai pirmą kartą išsiveržė į priekį 40:39, tačiau kėlinį taikliu metimu užbaigė Šarūnas Jasikevičius. Po dviejų kėlinių - 41:40.

Lietuvos rinktinės rezultatyviausi: Marijonas Petravičius, Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius po 6 taškus. Gruzijos - Viktoras Sanakidze 9, Marquezas Haynesas 8.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė. Pajutę, kad gali kautis, gruzinai savo galimybe ir toliau naudojosi - 48:48, 53:53.

Po įsibėgėjusio Z.Pačulijos metimo iš po krepšio gruzinai vėl priekyje - 57:55.

Iniciatyvą į savo rankas sunkiu momentu ėmė Šarūnas Jasikevičius. Labiausiai patyręs rinktinės žaidėjas iš eilės pelnė 7 taškus ir lietuviai atitrųko 63:58.

Po trijų kėlinių mūsiškiai priekyje  - 66:63.

Gruzinai kelti baltą vėliavą atsisakė. Po Z.Pačulijos taiklaus metimo su pražanga - 69:70. Po V.Sanikidzės taiklių baudų metimų svečiai vėl priekyje - 71:70.

Lemiamomis akimirkomis lietuviai klydo rečiau už savo prešininkus. Zaza Pačulia gavo penktą pražangą, kelis svarbius tritaškius pataikė Simas Jasaitis ir lietuviai iškovojo pergalę 88:80.

Gruzinai pirmą kartą dalyvaus Senojo žemyno čempionate. Jie kovas pradės Klaipėdoje,kur D grupėje susitiks su Bulgarijos, Rusijos,Ukrainos, Belgijos ir Slovėnijos rinktinėmis.

Lietuviai pirmenybes pradės Panevežyje dvikova su Didžiosios Britanijos atstovais. A grupėje taip pat teks susikauti su ispanais, lenkais, turkais bei portugalais.

Lietuva - Gruzija 88:80 (25:19, 16:21, 25:23, 22:17)

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXL

XXL portretas
Męs Laimėsim !!! ---> kažkada :)

1-am

1-am portretas
su tokiais kaip tu - tikrai nelaimėsim. Kemzūra sakė, kad silpnų komandų nėra, ir jis buvo teisus. šaunuoliai mūsiškiai, rado jėgų ir laimėjo. Dar čempionatas neprasidėjo, bet trizniai jau verkia.

patarčiau

patarčiau portretas
taškus sudėti bent po pirmo turo. O dabar pila purvą kas tik netingi. Yra klaidų, yra nesutarimų, bet viską galima pakoreguoti. Manau, kad vyrai sužais labai neblogai. Patikėkit. Aš to jiems linkiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių