Paaiškėjo Italijos taurės finalo dalyviai

Italijos („Coppa Italia“) taurės finale – Romos derbis. Per anksti pergale patikėjusi Milano „Inter“ ekipa buvo skaudžiai nubausta  „Roma“ klubo, kuris antrajame kėlinyje įmušė tris įvarčius ir atsakomosiose pusfinalio rungtynėse šventė pergalę rezultatu 3-2. Tai reiškia, kad turnyro finale italų sostinės komanda susikaus su Mariaus Stankevičiaus atstovaujamu „Lazio“.

Pirmasis kėlinys. Pavojus prie šeimininkų komandos vartų. Atakos smaigalyje atsiduria Alessandro Florenzi, bet pastarojo atliktas stiprus perdavimas tikslo nepasiekia ir skrieja į užribį.

Kamuolį perėmę svečiai stengiasi jį kuo ilgiau kontroliuoti ir pasitaikius galimybei pavojingai kontratakuoti. Deja, kol kas šeimininkai gynyboje neklysta.

Susidaro įspūdis, kad įvartį reikia mušti ne Milano, o Romos klubui. „Inter“ ekipa ir toliau leidžia svečiams kontroliuoti kamuolį.

Milano komandos narys Ricky Alvarezas atlieka pavojingą reidą priešininkų baudos aikštelės link, bet viskas baigiasi prarastu kamuoliu ir iššvaistyta proga.

Štai taip!  22 minutę varžovų klaida pasinaudojęs šeimininkų komandos gynėjas Jonathanas atlieka tikslų smūgį į artimąjį vartų kampą ir pelno įvartį.

Šeimininkai pabando dar kartą užklupti  varžovus nepasiruošusius gynyboje ir pelnyti antrąjį įvartį. Deja, šį kartą Romos komandos futbolininkai gynyboje neklysta ir apsigina.

„Roma“ klubo narys Marquinho atlieka labai pavojingą ir klastingą smūgį į priešininkų komandos vartus, bet kamuolys skrieja greta virpsto.

Svečiai stengiasi kuo dažniau atakuoti, bet tai daroma mažomis pajėgomis. Nuo visų Romos klubo išpuolių šeimininkai kol kas apsigina be didesnių sunkumų.

Florenzi griebiasi už galvos. Paskutinę pirmojo kėlinio minutę futbolininkas nepasinaudoja šimtaprocentine galimybe ir rezultato neišlygina. Tai buvo realiausia „Roma“ ekipos proga pelnyti įvartį.


Antrasis kėlinys. Svečiai stengiasi šturmuoti varžovų vartus, bet „Inter“ gynėjai ir toliau atlieka patikimą darbą gynyboje. Kamuolį perėmusi Milano ekipa niekur neskuba.

„Roma“ nariai pasinaudoja priešininkų pasyvumu ir muša netikėtą įvartį. Mattia Destro tiksliai smūgiuoja į varžovų vartus ir rezultatas tampa 1-1. Šeimininkų padėtis komplikuojasi.

M.Destro muša antrąjį įvartį ir panašu, kad „Inter“ viltys patekti į turnyro finalą darosi vis menkesnės. Po pertraukos į aikštę grįžę romiečiai demonstruoja puikų žaidimą.

Po netikėto svečių akibrokšto šeimininkai nieko nelaukę perima iniciatyvą ir spaudžia varžovus. „Roma“ laukia varžovų klaidos puolime, kad pasitaikius galimybei galėtų greitai kontratakuoti.

Vasilios Torosidis smeigia dar vieną vinį į  „Inter“ komandos karstą. Rezultatas tampa 3-1 ir Milano ekipai reikia jau keturių įvarčių.

R.Alvarezas švelnina situaciją ir mažina varžovų persvarą iki minimumo. Iki susitikimo pabaigos liko dešimt minučių, o šeimininkams reikia dar trijų įvarčių.

Iš 16 metrų smūgį atlieka Francesco Totti, bet Romos komandos veteranui pritrūksta tikslumo ir kamuolys skrieja greta virpsto.

Šeimininkų gerbėjai palieka San Siro stadioną. Jau po kelių akimirkų Milano komandos kelias Italijos taurėje bus baigtas.

Arbitras skelbia susitikimo pabaigą, todėl į Italijos taurės finalą patenka Romos miesto klubas. Pastarasis dėl aukso susikaus su kita sostinės ekipa „Lazio“.

  • „Inter“ 2 – 3 „Roma“
  • (pirmas mačas 1-2, bendras rezultatas 3-5)
  • 22‘ [1 – 0] Jonathan
  • 55‘ [1 – 1] Mattia Destro
  • 69‘ [1 – 2] Mattia Destro
  • 74‘ [1 – 3] Vasilios Torosidis
  • 80‘ [2 – 3] Ricky Alvarez

Šiame straipsnyje: Francesco TottiRomaItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių