P. O'Bryantas: mano užduotis - dirbti baudos aikštelėje

Vilniaus „Lietuvos rytą" per pastarasias savaites  sustiprino jau trečiasis krepšininkas. Į sostinę atvyko būsimasis aukštaūgio Predrago Samardžiskio įpėdinis Patrcikas O‘Bryantas.

2006 m. devintuoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas  213 cm. ūgio amerikietis lygoje neįsitvirtino. Vilniaus klubo naujokas teigia, kad dabartinė jo sportinė forma yra gera ir jis pasiryžęs kovoti dėl pergalių

„Atvykau padėti komandai laimėti. Sezonas persirito į antrą pusę, tačiau tikiuosi svariai prisidėti prie klubo pergalių. Mano užduotis – dirbti baudos aikštelėje, agresyviai gintis, kovoti dėl atšokusių kamuolių, blokuoti metimus ir pelnyti taškus. Mano fizinė forma yra gera, paskutinias tris savaites NBA Plėtojimosi lygoje vidutiniškai žaisdavau po 30 min., dėl to problemų tikrai nekils, -  tikino amerikietis.

P. O‘Bryantui jau yra tekę rungtyniauti su vienu iš būsimosios komandos narių: „Europoje tikrai vyrauja kitoks žaidimo stilius. Praėjusį sezoną atstovavau graikų klubui, teks prisiminti ten išmoktas pamokas. Žinau, kad „Lietuvos rytas“ turi garbingą istoriją ir yra viena geriausių Senajame žemyne. Mano tikslas – išlaikyti komandą tokiame pat lygyje. Su Miltonu Palacio kurį laiką žaidėme Puerto Rike ir NBA vasaros lygoje. Tai didžiulę patirtį sukaupęs įžaidėjas. Tikiuosi, su juo aikštelėje sudarysime darnų duetą“.

Į Lietuvą 26-erių „centras“ atvyko su begale šiltų drabužių, o visos kelionės metu žaidėją gelbėjo pagalvė ir užklotas.

„Tai yra tolimiausia vieta nuo gimtinės, kur man tenka žaisti. Mano karjera NBA nesusiklostė, nes į lygą atvykau jaunas, tiesiog atsidūriau laiku ir ne vietoje. Dabar esu susikoncentravęs ties Europa ir pergalėmis su  „Lietuvos rytu“. Tikiuosi, tai padės grįžti į NBA, - vylėsi „Big Pat“ ir „Big POB“ vadinamas vidurio puolėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių