Olimpinės rinktinės vėliavnešiui V.Aleknai - vardinė tautos vėliava

„Lietuviai yra kilę iš romėnų. Mes tiesiog sutverti sportui. Jūs pažiūrėkit į Fidelijaus skulptūrą - atrodo, kad jai Virgilijus Alekna pozavo“, - lietuvių sėkme Olimpiadoje, rodos, neabejoja istorikas Alfredas Bumblauskas, taip pat įsirašęs į vėliavą.

Patirti nepakartojamą jausmą plazdant trispalvei sportininkams linki ir šiųmetinis Lietuvos „Eurovizijos“ pasididžiavimas, dainininkas Donatas Montvydas: „Matyti plevėsuojančią Lietuvos vėliavą Azerbaidžane man buvo vienas iš didžiausių gyvenimo potyrių. Nors scenoje buvau visiškai vienas, jaučiau, kad su manimi yra visa tauta. Kiekvienam linkėčiau patirti kažką panašaus.“

Įsirašydami į vėliavą kolegoms sportininkams palaikymą išreiškė ir šokėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, sportininkas Žydrūnas Savickas, irkluotojas Alvydas Duonėla, teniso treneris Remigijus Balžekas, atletas Romas Ubartas, krepšinio treneris Vladas Garastas ir daug kitų.

Visų jų vardai lazerinėmis mikro-technologijomis išrašyti ant specialaus siūlo, kuriuo susiūtos trys valstybinės vėliavos juostos - geltona, žalia ir raudona.


Šiame straipsnyje: Virgilijus Aleknavėliavnešys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Lietuviai,visdelto,yra kile is slavu,nes labai jau daug zodziu turi ta pacia sakni.Pvz.:Ranka,pirstas,alkune,kelenas,galva,nosis ir tai tik vien apie zmogu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių