Olimpiadoje suvenyrų nepritrūks

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) delegacija jau yra Pekine, kur ne tik apžiūri sporto arenas ir sportininkų bendrabučius, tačiau ir dairosi po suvenyrų parduotuves.

Kaip pastebėjo LTOK atstovas spaudai Bronius Čekanauskas, ir mieste, ir olimpiniame kaimelyje atsidariusioje parduotuvėje yra labai daug įvairių suvenyrų. „Su Atėnais, kur visi suvenyrai buvo greitai iššluoti iš parduotuvių lentynų, nėra  ką lyginti. Reikia manyti, kad viską operatyviai mokančioje pasigaminti Kinijoje suvenyrų tikrai nepritruks. Kainos? Pavyzdžiui, sportiniai marškinėliai kainuoja nuo 100 iki 200 juanių, apytikriai 10 - 20 eurų. Ženkliukas - 1,20, raktų laikiklis - 2,5, vėduoklė - 5, kaklaraištis - apie 50 eurų ir t. t.", - pasakojo B.Čekanauskas.

Sportiniame kaimelyje veikia liaudies meistrų salonas, kur parduodami amatininkų kūriniai.

„Po nusiskundimų, kad transportas važinėja per greitai, olimpiniame kaimelyje atsirado ženklai, greitį ribojantys iki 15 kilometrų per valandą. Tapau netikėto vaizdelio liudininku. Per raudoną šviesą ėjusį savanorį susistabdė policininkas ir atėmė akreditaciją. Nežinau, gal vėliau ją grąžino? Įdomu, ar taip pat bus baudžiami ir per raudoną šviesą einantys sportininkai?", - svarstė B.Čekanauskas.

Iš Lietuvos skambinantys žurnalistai nuolat klausia apie Pekino smogą. „Nepasakyčiau, kad jis toks baisus, bet gal jau pripratome? Jis tikrai mažesnis nei buvo pavasarį", - sakė B.Čekanauskas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių