Oficialu: „Žalgirio“ komandoje - aukštaūgis iš Serbijos

Kauno „Žalgiris“ turi naują priekinės linijos žaidėją. Vakar vakare klubo atstovai susitarė su Serbijos aukštaūgiu Milovanu Rakovičiumi.

26 metų 208 cm ūgio puolėjas pastaruoju metu žaidė Italijoje ir vilkėjo šios šalies čempionės Sienos „Montepaschi“ marškinėlius.

Mūsų dienraščiui „Žalgirio“ klubo atstovai pranešė, kad serbas išsinuomotas iš Sienos ekipos vienam sezonui. Neatmetama galimybė ir kontraktą pratęsti, jei M.Rakovičius pateisins klubo vadovų lūkesčius.

Serbas savo šalies žiniasklaidai džiaugėsi, sulaukęs pasiūlymo iš tokias gilias tradicijas turinčio ir nuolat Eurolygoje žaidžiančio klubo.

Praėjusį sezoną Eurolygoje M.Rakovičius vidutiniškai žaidė 17,4 minutės, pelnė po 8 taškus ir atkovojo 3,8 kamuolio. Italijos pirmenybėse legionierius vidutiniškai rungtyniavo 15,1 minutės, rinko 7,6 taško ir atkovodavo 3,3 kamuolio.

2007 metais NBA naujokų biržoje serbą antrojo rato 60 šaukimu pakvietė Dalaso „Mavericks“ klubas, tačiau netrukus žaidėjas buvo perleistas Orlando „Magic“ ekipai. Vis dėlto NBA lygoje žaidėjas taip ir nedebiutavo.

Savo karjerą krepšininkas pradėjo Belgrado „Partizan“ jaunimo komandoje. Jis taip pat yra atstovavęs  „Polet Keramika“ (2003-04), Belgrado „Atlas Banka“ (2004-06), „Mega Ishrana“ (2006-07) bei Sankt Peterburgo „Spartak“ (2007-10) klubams.

Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius yra įtraukęs Milovaną Rakovičių į išplėstinį žaidėjų sąrašą, kurie rengsis šį rudenį Lietuvoje vyksiančioms Europos pirmenybėms.


Šiame straipsnyje: RakovičiusŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis x

kaunietis x portretas
be reikalo tokius ima Žalgiris, tokio balasto pilna ir Lietuvoj.

1-am

1-am portretas
tai ką galėtum pasiųlyti geresnio?

2-am

2-am  portretas
gal save :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių