Nuomonė: ar „Wembley“ stadionui prireiks rekordino kiekio alaus?

Ši futbolo savaitė buvo išskirtinė. Pasakyčiau, kad metuose tokių būna viena kita. Akivaizdu, kad visų aptarinėjama tema per kelias dienas dar neišblėso – kaip vokiečiai „į vienus vartus“ suvarė ispanų grandus. Kai kam tai yra netikėta, tačiau atrodo, jog permainoms atėjo laikas.

Nesupraskite manęs neteisingai – bijau vartoti tą posakį, kad „Barcos“ era jau baigėsi. Tai taip kvailai skamba, ypač, kai žinai, kad komanda yra neišsisėmusi ir tuo labiau laimi titulus. Prie šito dalyko manau neverta grįžti, o dabar, ką mano akys įžvelgė pirmajame mače.

„Bayern“ – „Barcelona“

Skaudžiai buvo pamokyti katalonai šiose rungtynėse ir „Barcai“ sąmokslo teorijų išvedinėti čia tikrai nereikia. Tie kurie suprato visą esmę, nepuls kabinėtis prie to, kaip „Bayern“ pasiekė savo įvarčius. Nes jie tą dieną buvo visą galva aukštesni už būsimus Ispanijos čempionus.

Juppas Heynckesas po mačo turėtų būti patenkintas ne tik rezultatu. Bavarai žaidė taip, lyg jie žaistų prasidėjus sezonui, kai kupini jėgų žengtų į aikštę. Tuo tarpu „blaugrana“ atrodė tarsi pervargusi po sunkaus sezono.

1. Robbery pasirodymas kraštuose. Žinoma, kalbu apie Francką Ribery ir Arjeną Robbeną. Šiek tiek nustebau. Taip, jie aukščiausio kalibro žaidėjai, bet kad taip lengvai raižytų Alveso ir Albos ginamas zonas... tai buvo kažkas tokio.

Robbenas atliko ne tik rezultatyvų perdavimą Mario Gomezui (tokių įvarčių galėjo kristi ir daugiau), bet ir pats tiesiog meistriškai sužaidė, kai sukūrė savąjį įvartį. O štai Ribery ženkliai prisidėjo prie Thomaso Mullerio tikslaus smūgio, bei šiaip kurdavo pavojingas atakas.

Ir apskritai, bendras vaizdas toks, kad „Allianzo“ šeimininkai pergalės norėjo labiau. Drąskėsi aikštėje kone dėl kiekvieno centimetro. Pasitikėjimo netrūko ir situacijose, kai rizika prieš tokį klubą kaip „Barcelona“ būtų brangiai kainavusi.

2. Schweinis – „barbė devyndarbė“. Taaaip. „Bayern“ kapitonas vaidenosi ir Victorui Valdesui ir Lioneliui Messi. Iš pažiūros, bavarų mechanizmas veikė visai puikiai, tačiau dažnai užkamšyti gynyboje paliktas spragas tekdavo Bastianui Schweinsteigeriui. Arba tiesiog, šiaip pažmežuoti ir padėti komandos drauguose ir prie savo vartų. Labai įkvėpiantis saugo pasirodymas.

3. Neutralizuotas L.Mesi. Visų pirma, viskas matoma pasižiūrėjus į rezultatą. Retai kada būna rungtynių, kai galinga „Barcos“ puolimo mašina nesukuria įvarčio. Leo Messi, dar atrodo nepasveikęs iki galo, aikštėje buvo savo šešėlis.

„La Pulga“ atliko mažiau smūgių į vartus nei jo jaunesnis kolega gynyboje Marcas Bartra. Jerome‘as Boatengas ir Dante gynybos širdyje tvarkėsi puikiai. Messi bandė įvairiais būdais tą gynybą pralaužti, tačiau bet kokiu atveju, aliarmas gynyboje suveikdavo pukiai. Iš dalies galime pateisinti ir argentinietį, kuris oficialiai buvo sveikas, tačiau iš tiesų dar nepilnai atsigavęs po truamos.

Dažnai skėsčioti rankomis telikdavo ir Andresui Iniestai ir Alexiui Sanchezui. Vadinamieji „sliding tackle‘ai“ ir išmušimai buvo tiesiog topiniai. „Bayern“ gynėjai buvo puikiai pasiskirstę vaidmenis ir nebuvo išsiblaškę. Koncentracija sužaidė gerą rolę šioje pergalėje.

4. Aukšti kamuoliai buvo lengvai gliaudomas riešutas „Bayern“ puolėjams.

Mario Gomezas, T.Mulleris, kurie oro dvikovose akivaizdžiai buvo pranašesni už Marcą Bartrą ir Gerardą Pique, savo progomis pasinaudojo. Akivaizdus dominavimas, prieš kartais nespėjančius gynėjus, davė vaisių.

M.Bartra yra pateisinamas – jaunas futbolininkas, kuris buvo mestas į šunų pjautynes, nesugebėjo solidžiai pasirodyti. Tačiau naują „šukuoseną“ turėjęs G.Pique, toli gražu nežaidė taip, kaip turėtų žaisti aukščiausios klasės žaidėjas. Ir ne tik oro dvikovose – paprasčiausiai jis nespėdavo paskui oponentus. Ir kyla klausimas, ar jis buvo pasiruošęs mačui?

Reziumė. „Bayern“ komanda buvo akivaizdžiai pranašesnė už katalonus, kuriems pritrūko daug, iki to, kad pasiektų savo iškeltus tikslus. Dominavimas visur, noras laimėti ir unikalus žaidimas puolime tiesiog užgožė Vokietijos čempionų varžovus. Jie liko savo pačių šešėlyje, tačiau...

Trečiadienį dvikova „Camp Nou“ stadione. Suprantama, ten favoritai yra „Barcelona“, ir galbūt daugelis teigs, jog ten turėtume išvysti jų pergalę. Visgi, ar „Bayern“ yra tas klubas, kuris leis sau šventę prasileisti tris ar daugiau įvarčių? Nemanau. Todėl visiškai tikėtina, kad namuose susikrauta persvara bavarams leis žengti toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių